Politic

Dănuț Cristescu: “PSD a inițiat proiectul de lege privind criteriul “verde” – reducerea poluării!”

Partidul Social Democrat a introdus marți, 27 aprilie, la Senat, un proiect de lege care reglementează respectarea cerințelor de mediu, prin introducerea criteriului “verde” în legile achizițiilor publice. Inițiativa legislativă este asumată de grupurile PSD din Senat și Camera Deputaților și vizează modificarea legilor achizițiilor publice în sensul introducerii unei diferențieri pentru respectarea criteriilor de mediu, cum ar fi influența capacității de producție pentru respectarea mediului, lanțul scurt de aprovizionare sau distanța dintre punctul de producție și punctul de desfacere.

Social-democrații apreciază că antreprenorii români și fabricile românești vor beneficia de susținere prin această inițiativă, iar Pactul ecologic va fi respectat și în România.

Cu precizări în legătură cu acest proiect de lege vine și senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu, care consideră absolut necesară transformarea în obligativitate a recomandărilor existente în legislație privind criteriul “verde”, punctând, în același timp, și faptul că în acest mod se oferă o susținere corectă și necesară companiilor românești: “PSD a inițiat proiectul de lege privind criteriul “verde” – reducerea poluării!

PSD face! Transformă ideile și angajamentele în fapte! Astăzi (n.r. – marți), la mai puțin de trei săptămâni după anunțul public al președintelui PSD – Marcel Ciolacu, a depus la Senat, pentru a intra în dezbatere parlamentară, proiectul legii care introduce criteriul verde în evaluarea companiilor care participă la licitațiile statului. Scopul esențial – reducerea poluării!

Acest proiect de lege, odată adoptat, va asigura temeiul unor achiziții publice “verzi”, care să protejeze mediul prin scurtarea lanțurilor de transport și distribuție.

Ce înseamnă, cum se aplică criteriul verde? În evaluarea ofertelor la licitațiile publice vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, urmare a unui traseu de transport cât mai scurt! Una e să aduci marfa de la mii de km alta e de la câteva sute sau zeci de kilometri.

PSD consideră imperativă transformarea în obligativitate a recomandării existente în legislație privind criteriul verde nu doar pentru că este în concordanță cu directivele și practica europeană, cu Green Deal-ulul statuat în PNRR, ci și pentru că oferă o susținere corectă și necesară companiilor românești, mai ales în actualul context economic”, susține senatorul de Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.