Politic

Dănuț Cristescu: „Lupta va fi foarte grea, să nu fim așa siguri că vom câștiga alegerile doar pentru că suntem organizația numărul 1”

Conferința județeană a PSD Teleorman a fost, dincolo de întâlnirea în cadrul căreia au fost citite numele delegaților ce vor reprezenta organizația la Congresul din februarie, și prilejul pentru ca unii dintre social-democrații teleormăneni să ia poziții referitor la situația din partid, la modul în care se vor desfășura alegerile din acest an, locale și parlamentare, dar și referitor la modul în care partidul va face opoziție în perioada următoare. Desigur că nu e nimeni atât de naiv încât să creadă că nu sunt discuții mult mai serioase și mai aprinse în spatele ușilor închise decât ce s-a petrecut, miercuri seară, în sala de ședințe a Primăriei Alexandria, însă nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că au fost câțiva dintre membrii marcanți ai PSD Teleorman care au adus în discuție teme ca pensiile speciale, justiția, susținerea proștilor și penalilor în funcții publice sau abuzul de putere.

Iar unul dintre social-democrații care au luat cuvântul în cadrul Conferinței Județene a PSD și care a și abordat subiecte ce s-au dovedit destul incomode de-a lungul timpului pentru social-democrați a fost încă președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu. De altfel, nu este prima dată când Dănuț Cristescu are poziții diferite față de linia generală a PSD, motiv pentru care, zic gurile rele, a și fost sancționat de mai marii din partid.

„Aș vrea să lansăm și alte teme de interes pentru cetățeni. Totuși, să nu cădem în această capcană și să discutăm de dimineață și până seara numai despre pensii și alocații. Da, este corect, ne dorim să mărim pensiile și alocațiile, noi am făcut-o deja, am avut un program de guvernare foarte bun. Am avut și nereușite, am făcut și greșeli. Însă, zic eu, fiind în opoziție, cred că trebuie să pornim această reconstrucție și să venim cu un alt program”, a explicat Dănuț Cristescu în discursul ținut în fața celor 183 de delegați prezenți al conferință.

Și subiectul privind pensiile speciale a fost abordat de președintele Consiliului Județean, acesta propunând chiar adoptarea unei rezoluții prin care soscial-democrații să renunțe la pensiile speciale.

„Eu am anunțat la un moment dat că renunț la pensia specială, că sunt președinte de Consiliu și aș beneficia de acest lucru. Hai să facem o treabă, hai să adoptăm o rezoluție, astăzi, că renunțăm toți la pensiile speciale. Am văzut de dimineață și până seara, ne ducem pe această temă, că noi de dorim pensii speciale. Păi, hai să adoptam o rezoluție că nu vrem pensii speciale. Că aleșii PSD nu vor pensii speciale, să fie clar pentru toată lumea”, a precizat președintele TSD Teleorman.

În ceea ce privește cele două rânduri de alegeri ce vor avea loc în acest an, cele locale și mai apoi cele parlamentare, președintele Tineretului Social Democrat le-a spus celor din sală că ar fi cazul să nu se îmbete cu apă rece și să nu aibă impresia că alegerile ce vor urma sunt ca și câștigate de PSD numai pentru faptul că PSD a obținut în Teleorman scoruri foarte bune în alegerile trecute.

„Încrederea se câștigă foarte greu, trebuie să fim foarte atenți la alegerile locale și parlamentare. Să nu vă imaginați și să nu fiți siguri pe dumneavoastră că vom obține același scor (n.r. ca la prezidențiale). Lupta va fi foarte grea. (…) Nu spun să nu fim optimiști, însă zic să nu fim așa siguri că vom câștiga alegerile locale și parlamentare doar pentru că suntem organizația numărul 1”, a mai spus Dănuț Cristescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.