Politic

Dănuţ Cristescu: “În 2019 vom avea resurse financiare duble, faţă de cele din 2018”

– Domnule preşedinte, cum aţi sintetiza, în câteva cuvinte, rezultatele activităţii Consiliului Judetean Teleorman la sfârşitul anului 2018?

– Dacă ne referim strict la hotărârile pe care le-au adoptat consilierii judeţeni, atunci pot spune că da, am dus la bun sfârşit obiectivele asumate. Ceea ce vreau însă să precizez este că mai sunt unele obiective care au făcut subiectul unor hotărâri, care nu au fost încă finalizate, chestiune de altfel normală într-un judeţ cu multe obiective cu o durată de execuţie mai lungă de un an, pe de o parte, iar pe de alta şi din cauza birocraţiei excesive şi hăţişului de prevederi legale, dintre care multe ar trebui corectate şi adaptate la realitatea din toate judeţele, nu numai din Teleorman. În rest, ce să vă spun, că raportat la hotărârile luate, nu avem în judeţ angajamente asumate care să fie nerealizate, din contră, aş putea spune că, de pildă, în domeniul sănătaţii am realizat multe dotări tehnico- -medicale, care nu au fost efectiv prevăzute în programul adoptat pentru anul trecut. În acelaşi timp, au fost finalizate şi unele obiective de infrastructură înainte de termenul asumat iniţial. În sinteză, pot spune că avem la Consiliul Județean un bilanţ pozitiv la sfârșitul acestui an.

– Puteţi să faceţi o proiecţie pentru anul 2019, în acest moment?

– Anul acesta, în care suntem de câteva zile, vom avea resurse financiare pentru diverse investiţii de mare anvergură, dublu față de anul trecut. Pe lângă cele existente, care vin din anul 2018, vom avea resurse financiare pentru infrastructura rutieră judeţeană din diverse programe europene şi guvernamentale, pentru cea din sănătate, în principal la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, precum şi cele din Rosiorii de Vede şi Poroschia, dar şi în ce priveşte unele lucrări din întreaga gama de dotări tehnico-edilitare pentru asigurarea unor condiţii civilizate, cu caracter urban în mediul rural, care are cea mai mare pondere în judeţul Teleorman. Avem o listă mare de asemenea lucrări, pe care o vom face cunoscută locuitorilor din comunele judeţului în următoarea perioadă, după adoptarea bugetului Consiliului Judeţean .

– Domnule preşedinte, sunteţi efectiv şi un om politric. De fapt, aşa aţi fost ales consilier şi apoi preşedinte al CJT. Din această perspectivă, cum aţi comenta anul politic 2018?

– Personal, îmi este greu să selectez, care dintre evenimentele ce s-au derulat în 2018 ar fi marcat mai mult viaţa politică. După părerea mea, ceea ce a dominat viaţa politică au fost prevederile programului de guvernare al PSD. Și mă refer aici la creşterea salariilor, a pensiilor, a fondurilor de investiţii prin PNDL, a surselor financiare alocate serviciilor sociale, a tot ceea ce însemnă dezvoltare economico – socială a ţării. Acum că toate aceste prevederi ale programului de dezvoltare a României au avut uneori conotaţii negative la adresa unor personalităţi politice din Guvern, din Parlament sau ministere din partea politicienilor din opoziţie este cu totul altceva. Opoziţia poate să spună ce vrea, n-are nicio răspundere. Ceea ce a făcut însă Guvernul PSD, respectiv programul adoptat, este o chestiune  politică de mare curaj. Aşa ceva nu a realizat nicio guvernare de până acum, fie ea chiar PSD şi aş vrea să remarc în acest sens efortul uriaş al preşedintelui Dragnea, nici PDL, nici PNL, nici Guvernul Cioloş, ş.a.m.d. Din păcate însă, în viaţa politică toate măsurile îndrăzneţe, curajoase ale PSD au stârnit o atitudine de respingere, decât o analiză competentă din partea Opoziţiei. Acum, în paranteză fie spus, Opoziția este, practic, depăşită de problemele ţării, ale oamenilor. N-a facut altceva decât să instaureze în unele cercuri o atmosferă de ură şi de neîncredere, ca să nu mai spun şi de diverse manifestări ale unor grupuri restrânse de oameni manipulaţi prin diverse metode. Sigur, nu putem să nu spunem că legile justiţiei nu au fost un eveniment de primă dezbatere, dar şi aici Opoziţia n-a putut, n-a fost pregătită să vină cu un alt program profesionist şi, mai ales, bine documentat, n-a venit practic cu nimic, s-a limitat doar la a nega tot ceea ce noi am realizat.

– În acest an, vor fi alegeri europarlamentare şi prezidenţiale. Cum se profilează, după părerea dumneavoastră, poziţia pe care PSD o va ocupa ca rezultat al votului exprimat de electorat în ambele situaţii?

– Eu cred că le vom câştiga şi nu oricum, ci cu un procent destul de mare, dat fiind faptul că electoratul nostru va veni sigur la vot în procentul cel mai mare. La nivel de ţară, vom obţine cele mai multe locuri în Parlamentul European, iar în judeţul nostru cred că vom avea peste 60 la sută din voturi. Eu cred că electoral s-a convins deja ce oameni lansează PNL şi celelalte partide în aceste alegeri, respectiv oameni care nu reprezintă nici pe de parte interesele României. În ce priveşte alegerile prezidenţiale, este greu de dat un pronostic acum pentru că, deocamdată, nu ştim care vor fi protagoniştii în alegeri. Iohannis este sigur, cine sunt ceilalţi rămâne de văzut. PSD-ul are mult mai multe posibilităţi de a lansa un canditat credibil care să şi câştige.

3 Comments

  1. Si asfaltati drumurile judetene,cumva?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.