Politic

Dănuţ Cristescu: „Cetăţenii ne-au acordat încredere pentru a pune în aplicare cel mai curajos program de guvernare”

– Cum comentează omul politic Dănunţ Cristescu, vicepreşedinte al PSD Teleorman, evenimentele din Piaţa Victoriei, evenimente care au stârnit şi inflamat multe din luările de poziţie ale oamenilor politici de o parte şi alta?

– Am spus public că într-o democraţie autentică este dreptul  fiecărui om să protesteze legal şi paşnic, dar violenţa nu este acceptabilă, influența pe care o vor avea evenimentele din Piața Victoriei, este că s-a reușit să se producă dezbinare între români, de fapt, cred că acesta era şi scopul.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reuşit să tensioneze situația şi mai rău, deşi, conform art. 80 din Constituția României – Președintele exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat şi societate. Părerea mea este că democrația autentică se stabileşte prin vot.

– Ce credeţi, atât evenimentele în sine, cât şi comentariile din spaţiul politic şi public ar putea influenţa PSD, cel mai mare partid din România, pentru o altă abordare a programului de guvernare?

– S-a încercat de mai multe ori destabilizarea PSD și, ca urmare, nerealizarea programului de guvernare. Însă, așa cum ştiţi, suntem cel mai mare partid din România, căruia cetăţenii i-au acordat încredere pentru a pune în aplicare programul de guvernare asumat de președintele PSD Liviu Dragnea, împreună cu întregul partid. Până în momentul de faţă, s-au luat foarte multe măsuri bune pentru români şi suntem doar la jumătatea actului de guvernare.

Și aici am câteva lucruri de spus. Sunt foarte multe legi care se întârzie de către președintele României Klaus Iohannis, în sensul că au fost foarte multe acte normative atacate la Curtea Constituțională, acte normative care aduc dezvoltare şi bunăstare românilor, însă, cu toate aceste piedici, proiectele de dezvoltare vor fi puse în aplicare, atât la nivel central, cât şi local.

Cât privește opoziția, pot să spun că nu au venit cu o alternativă pentru români, cu un program de guvernare, să spună ce vor realiza pentru România, singurele poziții ale dânşilor fiind PSD şi Liviu Dragnea nu e bun, e rău. Cu siguranță, în condițiile în care PSD are un program de guvernare care se aplică la milimetru, după părerea mea cel mai bun şi mai curajos program după 1990, va fi susținut în continuare de majoritatea cetăţenilor.

– O întrebare despre un subiect destul de delicat, care privește Consiliul Județean Teleorman, al cărui preşedinte sunteţi. Este vorba de concursul pentru postul de administrator public al judeţului, care, trebuie să recunoaștem are o mare importanţă în activitatea Consiliului Județean. Cum aţi vrea să fie noul administrator al județului?

– Concursul de Administrator Public al Județului Teleorman se va desfăşura conform legislației în vigoare, toți cei care îndeplinesc condițiile îşi vor depune dosarele şi, categoric, concursul îl va câştiga cel mai pregătit dintre candidați, având în vedere că funcţia de administrator public nu este una uşoară. (A consemnat Gh. Paraschiv)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.