Politic

Dănuț Cristescu, în cărți pentru șefia Consiliului Județean după plecarea lui Adrian Gâdea în Parlament

Prezența lui Adrian Gâdea pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaților, mai ales în contextul în care locul doi este, după toate calculele, unul eligibil pentru PSD, duce, inevitabil, la schimbări în conducerea Consiliului Județean. Astfel, se repetă situația din 2012, când Liviu Dragnea a renunțat la funcția de președinte al Consiliului Județean pentru cea de deputat în Parlamentul României. Singura noutate este, bineîntețeles, faptul că, după plecarea lui Adrian Gâdea, viitorul președinte al Consiliului Județean va fi ales nu uninominal, cum s-a întâmplat cu aproape patru ani în urmă, ci indirect, dintre cei 33 de consilieri județeni.

Dacă în ceea ce privește culoarea politică a celui care îi va lua locul lui Adrian Gâdea nu există dubii, în sensul că acesta va veni, cu siguranță, din PSD, care dintre consilierii județeni ai social-democraților va fi norocosul care se va alege cu șefia Consiliului Județean rămâne, deocamdată, necunoscuta ecuației.

Cu toate acestea, se pare că, cel mai probabil, Dănuț Cristescu va prelua președinția Consiliului Județean, în timp ce Mircea Sandu Fulga se va alege cu funcția de vicepreședinte ocupată în prezent de Dănuț Cristescu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.