Politic

Daniel Constantin a fost invitatul lui Liviu Dragnea şi Crin Antonescu la întâlnirea cu fermierii teleormăneni

Carmen Dumitrescu

Seria întâlnirilor electorale realizate în această săptămână de Liviu Dragnea şi Crin Antonescu la nivelul municipiului Alexandria a continuat şi în cursul zilei de ieri, 5 decembrie, protagoniştii zilei fiind fermierii şi medicii.

Întâlnirea cu fermierii a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alexandria, începând cu orele prânzului, la care a luat parte şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, cel mai în măsură să le răspundă fermierilor teleormăneni la întrebări şi propuneri. Pe de altă parte, mai trebuie spus şi faptul că atât Crin Antonescu, cât şi Liviu Dragnea au demonstrat, în cadrul debaterii că sunt interesaţi de agricultură şi de dezvoltarea pe temelii solide a acestui domeniu strategic la nivel naţional.

Fermierii prezenţi în sală au purtat o amplă discuţie cu cei trei politicieni şi cu europarlamentarul din Comisia pentru Agricultură, Viorica Dăncilă, în cadrul căreia au amintit de dificultatea de a obţine un credit, despre greutăţile aferente traiaului zilnic, despre sărăcie şi nedreptate.

Daniel Constantin a declarat, în contextul menţionat, că actualul guvern USL a făcut destul de multe pentru fermieri şi că în programul de guvernare al viitorului guvern USL se va acorda un rol prioritar acestui domeniu: “USL a venit guvernare în luna mai, a moştenit un program scris, aprobat, un program care a avea un buget care pentru anumite capitole bugetare nu ajungea decât până în luna aprilie sau iunie, am făcut eforturi deosebite să putem să ducem la bun sfârşit acest an şi vreau să spun că azi foarte multe lucruri dintre cele pe care le-am discutat au putut să fie finanţate. Este un  lucru esential pentru această perioadă, a trebuit să facem eforturi importante, am reuşit până în luna iunie să trecem finanţarea pe fonduri europene la porcine, urmând să facem acelaşi lucru şi la capitolul pasari. A venit luna iunie, a fost secetă, au fost pierderi însemnate în acest an de 40% până la 60% şi acolo a trebuit să intervenim să compesăm pierderile pe care le-aţi înregistrat şi am venit cu acel ajutor de minimis care se acordă celor care au avut pierderi din cauza condiţiilor meteo. Am avut o discuţie cu premierul, vreau să vă spun că şi domnul Dragnea m-a susţinut foarte mult, pentru că  este aproape de dumneavoastră şi ştie realităţile judeţului dumneavoastră şi atunci v-a adus un sprijin consistent pentru a avea rectificarea bugetară şi pentru a putea şi în acest an să dăm încă 35 de euro de la bugetul de stat pentru fermieri. Vă mărturisesc că nu a fost uşor, pentru că din păcate, economia nu a mers aşa cum am dorit cu toţii ca să putem asigura din bugetul de stat toate fondurile”.

Ulterior acestei întâlniri, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea au plecat la sediul Primăriei Alexandria pentru a avea o dezbatere cu cadrele medicale din judeţ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.