Economie

Daniel Constantin a declarat că din 12 ianuarie încep plăţile pe suprafaţă

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat data de la care se va începe plata diferenţei din subvenţia pe suprafaţă, atât în ceea ce priveşte suma de la Uniunea Europeană, cât şi a celei de la bugetul de stat. Acesta a declarat că “plata diferenţei din subvenţia pe suprafaţă începe de mâine (n.r. – 12.01.2015)”. Pentru plata subvenţiei MADR a împrumutat din Trezorerie banii necesari diferenţei la SAPS.

La suma care va fi rambursată din fonduri europene către MADR se va adăuga şi ajutorul naţional tranzitoriu, în cuantum de 19,81 euro/hectar.

De asemenea, din luna februarie 2015 se va efectua şi plata ajutorului naţional tranzitoriu pentru sectorul zootehnic, în acest sens Daniel Constantin declarând că în zilele următoare, se va aproba hotărârea de Guvern cu sprijinul pentru sectorul zootehnic şi la începutul lunii februarie vor începe plăţile şi către sectorul de creştere a ovinelor şi a bovinelor. Suma alocată pentru plata ajutoarelor tranzitorii în sectoarele creşterii bovinelor şi ovinelor este de peste 960 de milioane de lei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.