Sport

Dan Voicilă a ajuns la 34 de ani – “Sper să joc cât mai mult la Alexandria!”

Unul din fotbaliştii cei mai talentaţi din Teleorman în ultimele două decenii este atacantul Dan Voicilă. Fostul component al echipelor Rulmentul, Alexandria, Astra Ploieşti, Oţelul Galaţi sau Gaz Metan Mediaş joacă de cinci ani de zile pentru FCM Alexandria, deşi în această perioadă ofertele n-au lipsit. Căpitanul echipei alexăndrene recunoaşte că a avut o ofertă chiar acum puţin timp de juca pentru o echipă din preajma Bucureştiului, însă a refuzat-o fără nici o reţinere. “Da, am avut şi în vara anului trecut o ofertă concretă de la Râmnicu Vâlcea, şi în această iarnă au fost două echipe care mi-au spus că mă aşteaptă să merg acolo, însă n-am vrut să plec de la Alexandria. Poate, dacă ar fi fost spre Liga a 2-a, aş fi stat puţin să mă gândesc, dar tot la Liga a 3-a nu se pune problema, rămân acasă, la Alexandria!”, a spus Dan Voicilă.

Fostul component al lotului naţional de juniori UEFA ’79 (aşa erau denumite loturile naţionale pe vremuri), unde a fost coleg de generaţie cu Adi Mutu, Emilian Dolha sau Cristi Chivu,  a rememorat câteva din reperele importante ale carierei sale. “Debutul în Divizia A a fost la Astra Ploieşti, în 1998, când am jucat cu Gloria Bistriţa şi am şi dat gol atunci. A fost un debut perfect pentru mine”, spune Dan Voicilă despre primul său meci pe prima scenă fotbalistică a ţării, la vârsta de 17 ani. Una din cele mai importante perioade ale carierei sale a fost cea de la Oţelul Galaţi, unde a debutat tot cu gol, contra lui Dinamo, iar acel gol a fost votat în primele trei reuşite ale anului respectiv, în timp ce gălăţenii au evitat retrogradarea cu acea victorie. “La Oţelul am ajuns într-un moment dificil, dar, dacă nu băteam pe Dinamo, retrogradam. Mă bucur că mi-a ieşit atunci acel gol, mai ales că a fost considerat unul foarte spectaculos”, a spus Dan Voicilă.

Deşi a fost unul din jucătorii generaţiei sale care au explodat devreme, dar n-au reuşit să menţină evoluţiile la un nivel ridicat mult timp, Dan Voicilă spune că “nu regret aproape nimic din cariera mea. poate dar faptul că n-am rămas la Standard Liege, în Belgia, când am mers în probe, dacă nu apărea acea accidentare pe parcursul celor două luni, cred că altfel ar fi stat lucrurile pentru mine”.

De cinci ani joacă pentru FCM Alexandria, o face din pasiune, dar recunoaşte că şi-ar fi dorit mai multe cu echipa alexăndreană. Însă, rămâne optimist şi speră ca fotbalul local să redevină între oraşele respectate la nivel divizionar, îndeosebi la nivel de Liga a 3-a. Dar, totdată, spune că vrea şi simte că poate să mai joace mult timp de acum încolo pentru fotbalul din Alexandria, chiar dacă a ajuns la o vârstă când mulţi se gândesc să se retragă. “Cred că fotbalul din Alexandria poate şi merită să redevină ce-a fost. Cât despre mine, eu cred că mai pot juca mult timp de acum încolo, pentru Alexandria!”.

Astăzi, 9 ianuarie, Dan Voicilă împlineşte vârsta de 34 de ani. Cariera sa de până acum, cu sincopele ei, este una de care este mândru, dar mai poate arăta multe lucruri de acum încolo pentru fotbalul alexăndrean.

Bogdan Pană

One Comment

  1. nu lipsesc niciodata de pe stadionul Alexandria,merg cu mare drag pt fotbalistii nostrii Alexandreni,ii iubesc pe toti,dar recunosc ca DAN VOICILA este celmai bun.Bravo DANE,tine-o tot asa si sa nu pleci din orasul tau,stiu ca ai fost cooptat si de altii,dar ramai acasa.FELICITARI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.