Politic

Dacă va decide să candideze, Liviu Dragnea exclude Senatul şi va opta pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor

camin (4)Prezent la inaugurarea celei mai noi investiţii din localitatea natală, un centru social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale, Liviu Dragnea a făcut şi câteva precizări referitoare la alegerile parlamentare ce vor avea loc peste numai câteva luni. În acest sens, preşedintele PSD a declarat că, deocamdată, nu a luat o hotărâre în ceea ce priveşte o viitoare candidatură a sa la alegerile parlamentare din toamna acestui an însă, în cazul în care va decide să candideze, cu siguranţă se va regăsi pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor.

Referitor la un numărul de mandate de deputaţi şi senatori pe care organizaţia judeţeană a social-democraţilor şi-a propus să-l obţină în alegeri, Liviu Dragnea a precizat că preferă să nu facă niciun fel de pronostic, însă a menţionat că, pe lista de candidaţi cu care PSD Teleorman va veni în faţa electoratului peste numai câteva luni, se vor regăsi „mulţi tineri şi multe femei, care să ocupe locuri eligibile”.

Despre femeile social-democrate care îndeplinesc criteriile pentru un loc pe lista de candidaturi ale PSD ce le-ar putea trimite în Parlament, Liviu Dragnea a precizat că organizaţia judeţeană are suficiente resurse şi, deşi nu a dorit să facă publice nume, liderul social-democraţilor a precizat că „poate se ştiu deja doamnele” care vor candida.

De asemenea, în ceea ce priveşte listele de candidaţi, potrivit preşedintelui PSD Liviu Dragnea, se vor regăsi printre social-democraţii cu care formaţiunea politică se va prezenta în faţa electoratului numai persoane care vor îndeplini nişte criterii de performanţă bine stabilite şi, de asemenea, vor participa la alegeri doar în judeţele din care provin.

„Primul criteriu de performanţă sunt oamenii. În primul rând, trebuie să fim convinşi că un om pe care îl punem este apreciat de oameni şi este votat de oameni. Alt criteriu de performanţă îl reprezintă activitatea lui în Parlament, dacă a mai fost parlamentar. Al treilea criteriu, trebuie să fie foarte bine pregătit, când merge în comisiile de specialitate să fie de specialitatea respectivă – jurist, economist, inginer sau foarte bun administrator. De asemenea, trebuie să aibă o susţinere serioasă din partea organizaţiei. Am spus-o mereu, o spun şi acum, nu voi trimite de la Bucureşti în niciun judeţ pe nimeni. Niciun Agamiţă Dandanache nu va mai exista în PSD. Probabil că o să fiu primul preşedinte care nu mai trimite pe nimeni de la centrul în judeţ pentru că este, în primul rând, o dovadă de respect faţă de oameni. Eu cred că în Teleorman, spre exemplu, sunt suficieţi oameni care pot fi candidaţi, care să fie susţinuţi de cetăţenii din Teleorman, nu au nevoie să le vină oameni de la Bucureşti, care vin în campanie şi, după aceea, îi mai văd peste patru ani de zile” a declarat Liviu Dragnea duminică, 7 august, la inaugurarea căminului de bătrâni de la Saelele.

Totodată, liderul social-democraţilor a vorbit şi despre o împrospătare a clasei politice, astfel că pe listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare se vor regăsi multe nume noi.

„Nu mă ascund să spun că aşa cum am procedat şi la alegerile locale, unde avem foarte multe locuri unde sunt oameni noi, ca un exemplu, din 28 de preşedinţi de consilii judeţene, 21 sunt noi, şi la parlamentare va fi un procent foarte mare de nume noi pe liste” , a mai spus Dragnea. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Nu avea cum sa isi pice propriul guvern. Mistocareala in ochii fraierilor. Nu il intereseaza decat banii Ministerului Dezvoltarii. Suntem un judet de asistati sociali.

  2. ginel alexandru

    Penalul se da la Ciolos. Intrebare, e la misto sau lantul de iubire, penal,Ciolos ,Dincu s a fisurat? Ramane de vazut..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.