Politic

Dacă nu îşi achită datoriile, liberalii teleormăneni vor avea candidaţi impuşi de la Centru la parlamentarele din 2016

Pentru a-şi putea plăti datoriile de milioane de euro pe care le-au făcut în campaniile electorale, în PNL sunt luate măsuri extreme. Asfel, mai marii partidului au stabilit că filialele care nu plătesc cotizaţia la timp şi nu achită restanţele nu vor avea niciun cuvânt de spus în ce priveşte candidaţii de la alegerile parlamentare din 2016.

Conducerea liberalilor a stabilit contribuţii lunare pentru fiecare filială judeţeană, pentru a permite achitarea eşalonată a datoriilor de campanie cumulate din 2005 până în prezent, respectiv de 3 milioane de euro. Organizaţiile au primit însă mână liberă să fixeze cuantumul cotizaţiilor pe care fiecare parlamentar sau ales local trebuie să le plătească.

În paralel, filialele au primit termen ca până în noiembrie 2016 să-şi achite cotizaţiile restante către centru. În caz contrar, organizaţiile codaşe riscă să nu aibă nici un cuvânt de spus în desemnarea candidaţilor la parlamentare şi să se trezească cu oameni impuşi de la Bucureşti.

Potrivit deputatului PNL Lucian Militaru, deciziile luate pentru una dintre cele două foste formaţiuni politice, va fi automat luată şi pentru cealaltă. „Pasivele fostelor partide politice, implicit datoriile fostului PDL şi fostului PNL, au fost preluate de marele Partid Naţional Liberal”, a spus deputatul Militaru.

Referitor la măsurile care urmează să fie luate, respectiv acelea de a fi impuse liste cu candidaţii de la Centru, deputatul Militaru a spus că lucrurile ar trebui să decurgă conform regulamentului de funcţionare, pentru că datoriile filialelor vor fi oricum plătite de acestea.

„Dacă sunt numiţi candidaţi de la Centru, credeţi că vor veni ei să plătească datoriile filialei? E clar că membrii organizaţiilor vor fi cei care vor achita datoriile făcute în campanii, nu altcineva”, a mai spus Militaru referitor la subiect.

Proaspătul co-preşedinte PDL Teleorman, Costel Barbu, se declară optimist în privinţa respectării termenului de achitare a datoriilor fostului PD-L, care se ridică la aproximativ 3 miliarde de lei vechi, potrivit edilului de la Suhaia. Astfel, potrivit primarului Costel Barbu, datoria pe care a găsit-o la preluarea şefiei PDL Teleorman va putea fi achitată până la termenul limită impus de la Centru.

„Am stabilit nişte măsuri şi un plan de reeşalonare a datoriei pentru a reuşi să o achităm până în 2016. Termenul va fi respectat cu siguranţă şi nu vom avea probleme cu liste impuse de la Centru. Pot să spun că avem oameni valoroşi în judeţ, care merită un loc pe listele pentru alegerile parlamentare din 2016”, a declarat Costel Barbu, co-preşedinte PDL Teleorman, referitor la subiect. (Violeta Mocanu)

 

3 Comments

  1. observator

    Vai de mama lor! Apropos,Parvulescu a disparut ,vad ca nu prea mai zice nimic,sau l-ati lasat voi ziaristii sa se mai linisteasca?!

  2. Ce gandire si strategie comunista are acest partid…

  3. Poporogel

    Toti hotii lui ALMAJANU, NITULESCU, FIERASCU, BERECHET (asta saracul nici chiria nu o poate plati pe la aberatiile de investitii facute, se vede ca este inca valetul lui COMAN) si AMARIEI sa isi plateasc ce au ciordit!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.