Social

CV-urile a cinci candidaţi la funcţiile de conducere în şcolile teleormănene, evaluate diferit de comisiile de concurs – Ministrul Educaţiei va trimite Corpul de Control pentru analizarea acestor situaţii

noteMonica DUMITRESCU

Cinci dintre dascălii care au susţinut concursul naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ şi au optat pentru mai multe posturi au obţinut punctaje diferite la evaluarea CV-ului. Diferenţele au fost de 0,5 până la 3,5 puncte, în condiţiile în care candidaţii au prezentat acelaşi CV pentru toate posturile la care s-au înscris. Comisiile de evaluare au fost însă diferite, astfel că a intervenit subiectivismul acestora.

Spre nemulţumirea candidaţilor, rezultatele la proba de evaluare a CV -ului, ca şi cele la proba scrisă, conform metodologiei de organizare a concursului elaborată de Ministerul Educaţiei, nu au putut fi contestate, singura probă la care au fost admise contestaţiile fiind cea de susţinere a interviului. Singura posibilitate de contestare a deciziei comisiilor de evaluare rămâne deocamdată acţionarea în instanţă a acestora.

“Cred că suntem datori profesorilor cu un răspuns clar referitor la posibilitatea contestării probei de evaluare a CV-ului. Am purtat în ultimele zile mai multe discuţii, cu jurişti şi colegi din minister, pentru a identifica modalităţi de rezolvare a situaţiilor semnalate. În acest moment, există mai multe anchete penale deschise ca urmare a sesizărilor inspectoratelor şcolare judeţene sau ale candidaţilor. Pentru ca anchetele să îşi urmeze cursul firesc, iar cei care au încălcat legea să plătească, nu este oportună, din punct de vedere juridic, o intervenţie administrativă.

Rămân fidel demersurilor de a depune toate eforturile pentru a asigura un concurs corect. De aceea, voi mandata Corpul de Control să analizeze toate cele peste 150 de situaţii în care s-au înregistrat diferenţe de evaluare a CV-urilor candidaţilor şi pe care le-am centralizat la nivelul ministerului. În două săptămâni vom avea o imagine completă asupra situaţiei şi vom sesiza instituţiile abilitate privind toate cazurile în care s-a constatat că membrii comisiilor de evaluare au încălcat legea.

Mai mult, le recomand tuturor celor care se simt nedreptăţiţi de către comisiile de evaluare să depună sesizări care să poată fi analizate de instituţiile în drept. Cei care nu au respectat legea trebuie să răspundă pentru faptele lor”, a declarat Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

One Comment

  1. Florinela Ileana CARNARU, o rapandul ca si Monica COMAN, CV falsificat, va rog nu stergeti addcommentul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.