Eveniment

Curti inundate la Zimnicea, in urma precipitatiilor abundente/ Aproape 4.000 de abonati din cinci localitati, fara energie electrica

În urma precipitațiilor abundente înregistrate recent în zona orașului Zimnicea, sapte curți au fost inundate, apa amenințând să pătrundă în locuințe, informeaza ISU Teleorman.

Pentru evacuarea apei și restabilirea stării de normalitate, la fața locului acționează două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, un echipaj de la Detașamentul Alexandria și o echipă a SVSU Zimnicea, cu patru motopompe transportabile.

Cele șapte gospodării inundate se află pe străzile Cuza Vodă (doua curți), Agricultori, Speranței, Romană, Ștefan cel Mare și Apusului.

Conform informaților primite de la operatorul de distribuție a energiei electrice, în acest moment șase echipe tehnice acționează pentru remedierea problemelor apărute la cinci localități (Bujoru, Pietrosani, Bragadiru, Costesti și Vanatori), cu un număr de aproximativ 3.955 de abonați afectați.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, ISU Teleorman le recomanda cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, populația din zonele vizate de avertizări este sfatuita să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.