Social

Cursurile vor fi reluate de luni în toate unităţile de învăţământ teleormănene

peretu2Monica DUMITRESCU

Programul mai multor unităţi de învăţământ din Teleorman a fost perturbat  din cauza inundaţiilor. În zonele cele mai afectate copiii şi profesorii nu au putut ajunge la şcoală din cauza drumurilor blocate, astfel că autorităţile au decis suspendarea cursurilor începând de miercuri, 10 decembrie, la Şcoala Gimnazială “Grigore Dimitrie Ghica” din Peretu şi la grădiniţele cu program normal din Albeşti şi Dulceanca, arondate Şcolii Gimnaziale Vedea. De asemenea, în cursul zilei de miercuri, la Şcoala Gimnazială Lăceni, arondată Şcolii Gimnaziale nr. 1 Orbeasca de Sus, cursurile s-au desfăşurat cu dificultate, 50% dintre profesori neputând ajunge la şcoală din cauza drumului impracticabil. Aceleaşi dificultăţi au fost întâmpinate şi la Şcoala Gimnazială Dobroteşti, unde 50% dintre elevi nu au putut ajunge la cursuri.

Joi, 11 decembrie, pe lista unităţilor de învăţământ unde au fost suspendate cursurile s-au adăugat Şcoala Gimnazială Drăcşani şi Grădiniţa Talpa, iar la Şcoala Gimnazială Frumoasa unde mai mulţi elevi şi profesori nu au putut ajunge din cauza drumului inundat între Frumoasa şi Păuleasa, cursurile s-au desfăşurat cu dificultate. Şi la Şcoala Gimnazială Gârdeşti mai mult de 50% dintre elevi şi un cadru didactic nu au putut ajunge la cursuri deoarece satul Belciug a fost izolat de ape.

Vineri, 12 decembrie, situaţia s-a îmbunătăţit, apele fiind în retragere în cea mai mare parte a judeţului, astfel că majoritatea unităţilor de învăţămât afectate au revenit la programul normal. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, au rămas cursurile suspendate doar la grădiniţele Albeşti şi Dulceanca din comuna Vedea, în timp ce la Şcoala Frumoasa, deşi s-au desfăşurat cursuri, nu toţi elevii şi profesorii au putut ajunge. Aceasta a mai spus însă că de luni în toate unităţile de învăţământ teleormănene cursurile se vor desfăşura după programul normal. În ce priveşte recuperarea orelor neefectuate în această perioadă, fiecare unitate de învăţământ va întocmi propriul program.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.