Eveniment

„Cuplurile de aur” au fost sărbătorite, şi anul acesta, de Primăria Alexandria

46 de cupluri de alexăndreni, care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie, au fost chemate să spună din nou „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă. Primăria municipiului Alexandria a organizat, în acest sens, a VIII-a ediţie a evenimentului „Nunta de Aur”, miercuri, 23 mai.

La fel ca în anii trecuţi, cuplurile cu domiciliul stabil în Alexandria, indiferent de locul naşterii sau al oficierii căsătoriei, care împlinesc 50 de ani de căsătorie în 2018, au avut parte de o ceremonie civilă oficiată de primarul municipiului Victor Drăguşin, o ceremonie relegioasă oficiată de un sobor de preoţi, precum şi de o recepţie la un restaurant din municipiul Alexandria.

Municipalitatea alexăndreană a oferit fiecărui cuplu „de aur” un certificat care atestă cei 50 de ani de căsătorie, buchete de flori şi fotografii, precum şi un premiu simbolic în valoare de 300 de lei.

Primarul municipiului Alexandria i-a declarat oficial pe sărbătoriţi „cupluri de aur”, i-a felicitat pe cei care rezistat împreună în timp şi au dat dovadă de putere, dragoste şi înţelepciune, considerându-i exemple demne de urmat pentru generaţiile mai tinere tinerii.

„Din păcate trăim momente în care valorile se diluează, din păcate constat că numărul căsătoriilor oficiale aici, la Alexandria, depăşeşte cu foarte puţin numărul divorţurilor pe care le înregistrăm. Din păcate, vorbim de mai puţină dragoste, de mai puţină toleranţă… Şi cred că acestea sunt virtuţile pe care orice familie, orice om, ar trebui să le aibă sădite în suflet. Nu o să vorbesc despre aportul dumneavoastră la construcţia oraşului, pentru că am mai facut-o cu alte ocazii, o să încerc însă să scot în evidenţă pentru cei care vă iubesc şi care sunt alături de dumneavoastră şi poate pentru cei tineri care nu sunt aici în sală, cum aţi reuşit să ajungeţi aici. Discuţii există, probabil, ca în orice familie, dar există şi dragoste, şi dragoste nu neapărat faţă de partener, ci faţă de ceea ce înseamnă sfânt, familie, dragostea faţă de copii, nepoţi, toleranţa- o altă mare calitate pe care trebuie să o aibă fiecare dintre noi, să putem să acceptăm că am greşit la un moment dat, iar partenerul trebuie să înţeleagă lucrul acesta, să lase de la el… Iar municipalitatea, în semn de respect pentru aceste modele care sunteţi dumneavoastră, modele de viaţă, organizează, şi anul acesta, Nunta de aur”, le-a spus Victor Drăguşin „cuplurilor de aur” ale Alexandriei. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Un impostor mai mare ca Drgusin nu exista pe pamant.Alexandria e ultimul oras din tara conform statiscilor ,iar el da diplome la pensionari……..

  2. Repara podul ca sa nu mai stam 1 ora la coada si lasa pensionarii.Derbedeule!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.