Sport

Cuplaj baschetbalistic la Alexandria

Echipele de baschet senioare ale municipiului Alexandria îi invită, în acest week-end, pe toți iubitorii sportului cu mingea la coș, să asiste la două partide foarte interesante. CS Baschet Teleorman Alexandria va juca, în Liga Națională, împotriva formației Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad, sâmbătă, 14 ianuarie, cu începere de la ora 18.00. Jocul va avea loc la sala de sport a Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria.

Echipa arădeană are o linie de clasament compusă din 5 victorii și 9 înfrângeri, totalizând 19 puncte. Baschetbalistele oaspete ocupă locul 6 în clasament, dar nu traversează o perioadă foarte fastă. Conducerea clubului l-a demis pe antrenorul american Stacey Nolan, care a fost înlocuit cu interimarul Dan Moraru, după eliminarea din Cupa României.

Formația noastră ocupă locul al optulea, cu 17 puncte, deci partida este una de o importanță covârșitoare, în limbaj metaforic putându-se spune că este un meci de ”4 puncte”, împotriva unei adversare directe care are același obiectiv, accederea în play-off.

Celelalte meciuri ale etapei sunt următoarele:

Politehnica Național Iași – Olimpia CSU Brașov, ora 16.00

CSM Târgoviște – BC Sirius Tg. Mureș, ora 18.00

CSM Satu Mare – Phoenix Galați, ora 18.00

Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Cluj-Napoca, ora 19.00

Toate meciurile se dispută în aceeași zi, sâmbătă, 14 ianuarie 2017.

Duminică, 15 ianuarie, tot la sala de sport a Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria, cu începere de la ora 12.00, echipa secundă, CS Baschet Teleorman CSS 2 Alexandria, va susține un meci în Liga I, împotriva celor de la CSM CSS Ploiești.

Formația noastră conduce în acest eșalon, având 11 puncte, în timp ce prahovencele, fără victorie până acum, sunt ”lanterna roșie” a clasamentului. În același eșalon se mai joacă, tot duminică, meciul dintre Olimpia CSU 2 Brașov și CSM 2 Târgoviște. CS Agronomia București stă.

Echipele satelit, cum este și cea din Alexandria, au fost alcătuite pentru a se respecta prevederea legată de regulamentele Federației Române de Baschet. Astfel, dacă în lotul echipei de primă ligă există mai mult de două jucătoare străine legitimate, obligația este ca, sub auspiciile aceluiași club, să se înscrie și o echipă secundă, fără drept de promovare pe prima scenă.  (Cristi Frisk)

One Comment

  1. mult succes CSBT ALEXANDRIA !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.