Sport

“Cupa Unirii” la fotbal, un real succes la Videle

În cinstea zilei de 1 Decembrie, Primăria oraşului Videle, la ideea primarului Nicolae Bădănoiu, a organizat o competiţie fotbalistică deosebit de interesantă, rezervată sportivilor din şcolile generale din oraş şi din localităţile învecinate. Desfăşurată în Sala Polivalentă din incinta Stadionului Orăşenesc, competiţia fotbalisticăa reunit un număr de 11 echipe, repartrizate pe două grupe, Nord (Şcoala Generală nr. 1 Videle, Şcoala Drăgăneşti Vlaşca, Şcoala Crevenicu, Şcoala Moşteni, Şcoala Mereni) şi Sud (Şcoala nr. 2 Videle, Şcoala Baciu, Şcoala Cosmeşti, Şcoala Siliştea, Şcoala Purani, Şcoala Sârbeni). Organizată într-un sistem foarte competitiv – s-a jucat eliminatoriu, până la finală, când s-au întâlnit câştigătoarele celor două grupe, competiţia a fost desfăşurată sub directa îndrumare a viceprimarului Florin Nedelcu, alături de care şi-au adus sprijinul reprezentanţi ai Primăriei locale, cât şi cadre didactice din cadrul celor două şcoli din Videle (Viorel Nicolescu sau Florin Nicolescu). După disputarea jocurilor eliminatorii, în finală s-au întâlnit cele mai bune echipe ale competiţiei, Şcoala nr. 1 Videle vs. Şcoala nr. 2 Videle, un meci cât se poate de spectaculos, care a adunat multe ambiţii din partea sportivilor. Iar la final, echipa Şcolii nr. 2 Videle (prof. Viorel Nicolescu) a reuşit să se impună cu scorul 4-2 şi să obţină trofeul “Cupa Unirii”, ediţia 2012.

La festivitatea de premiere care a urmat finalei, au fost prezenţi atât viceprimarul Florin Nedelcu (cel care a fost pe parcursul întregii competiţii), cât şi primarul Nicolae Bădănoiu, care a înmânat trofeul şi premiul câştigătorilor.

Iniţiativa organizării acestei competiţii de fotbal a fost apreciată şi remarcată de toţi cei prezenţi, numeroşii profesori de educaţie fizică considerând că astfel de acţiuni ar trebui organizate şi cu alte ocazii, dar şi la alte discipline sportive cu tradiţie în oraş (volei, handbal, baschet).

Rezultatele obţinute de echipa Şcolii Generale nr. 2 Videle, câştigătoarea primei ediţii a “Cupei Unirii” la fotbal, ediţia 2012, au fost: în grupe – 5-2 cu Şcoala Cosmeşti; 5-1 cu Şcoala Baciu; 6-0 cu Şcoala Moşteni; în finală – 4-2 cu Şcoala nr. 1 Videle. Toate jocurile competiţiei au fost arbitrate de Laurenţiu Săvescu  (din localitate).

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.