Sport

Cupa Teleormanul a ajuns la ediția 49

Tradiționala competiție a județului – Cupa Teleormanul, cea mai longevivă din țară la capitolul fotbal amator, a ajuns la ediția 49. Începută în anul 1973, la inițiativa Generalului Marin Dragnea, teleormănean la origini, născut la Siliștea Gumești, s-a vrut la început o competiție a mediului sătesc. Cu timpul însă, și-au făcut loc și echipe din municipiile și orașele județului Teleorman. Competiția este cea mai veche din România la nivel de fotbal amator. Cu o singură excepție (2020), jocurile din intervalul dintre două ediții de campionat, s-au disputat fără probleme, reușind să numere astăzi 49 de ediții. Podiumul laureatelor este compus din echipe titrate în fotbalul județean, Saelele cu 6 trofee, Plosca cu 5 reușite și Olteni cu 4 locuri 1. Urmate de un grup cu trei cupe câștigate format din comunele Buzescu, Frăsinet, Brânceni și Lunca. Regăsim printre câștigătoare alte localități teleormănene unde fotbalul a dispărut efectiv, cum ar fi Băbăița, Mârzănești, Țigănești, Uda Clocociov, Stejarul, Izvoarele, Zimnicea. Cum nici la Olteni – 4 cupe, Frăsinet și Brânceni, ambele cu câte 3 trofee, fotbalul nu mai reprezintă o oportunitate pentru tinerii din comună, echipele dispărând de pe harta fotbalistică. Ultima ediție a fost cea din 2021, desfășurată pe “Comunalul” din Bragadiru, fiind o reușită deplină din toate punctele de vedere. De la organizare la spectacolul propriu-zis, toate ingredientele fotbalistice au fost gustate de numerosul public prezent la Bragadiru. A câștigat Dinamic Kids Videle la lovituri pentru departajare, in fata Vointei Saelele. Pentru locurile 3-4 s-au întâlnit Bragadiru și Vârtoape, câștigătoare fiind gazdele. Anul acesta se spera într-o participare masivă, dată fiind dispariția restricțiilor impuse de COVID-19.

Condiții de participare: – echipe afiliate la AJF Teleorman, care activează până la nivelul Ligii 4; – este permisă înscrierea a cel mult 5 (cinci) jucători, cu acordul echipei la care este legitimat, doar de la echipe care activează în campionatul județean; – jucătorii de la ligile superioare (ex. Liga 3), au drept de joc numai dacă sunt transferați (acord de transfer) conform ROAF; – taxa de înscriere – 150 lei; – termen de înscriere – 1 – 15 iunie 2022; – prima etapă – 25 iunie 2022.

Sistem de desfășurare: – echipele vor fi împărțite în 4 grupe pe zone geografice; – locurile 1 și 2 din fiecare grupă se vor califica în sferturi de finală; – cele 4 echipe învingătoare se vor califica la turneul final, care va fi organizat pe terenul uneia dintre acestea.

Data estimativă pentru turneul final – sfârșitul lunii iulie. Alte detalii pot fi obținute de la compartimentul competiții al Asociației Județene de Fotbal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.