Sport

Cupa Teleormanul 2015 – Un turneu fotbalistic reuşit

skandenbergfuniepremiirapid BuzescuDespre ediţia 2015 a Cupei Teleormanul se poate spune că a fost una din cele mai reuşite din ultimii ani, iar calitatea fotbalistică de asemenea s-a ridicat la un nivel destul de bun. Faptul că în finală s-a impus echipa din Zimnicea, a surprins pe multă lume, mai ales că doza de şansă necesară în orice sport şi-a pus amprenta şi de această dată; numai că, Unirea Brânceni, gazda turneului şi principala favorită la câştigarea trofeului, a avut şi mult ghinion, s-a precipitat, iar în cele din urmă a dat dovadă de lipsă de concentrare până la capăt. La loviturile de departajare mai exactă s-a dovedit Dunărea Zimnicea, iar portarul acesteia a fost eroul zimnicenilor.

Despre finala mică, jocul pentru locurile 3-4 (între Metalul Frăsinet şi Rapid Buzescu), prea multe lucruri nu se pot spune. Echipa din Buzescu a început mai bine, a avut câteva ocazii mari, care aveau să se răzbune, iar adversarii au deschis scorul la prima fază mai importantă. Până la pauză, deşi nu s-a mai înscris, tot cei din Buzescu au ratat câteva ocazii, însă în partea secundă lucrurile au stat altfel; Frăsinetul a dominat mai mult mijlocul terenului, s-a desprins la trei goluri şi, deşi Rapidul a marcat golul de onoare, învingătorul era deja stabilit.

Cu toate că deznodământul ediţiei a 43-a a fost unul oarecum surprinzător, nivelul competiţiei şi spectaculozitatea, în ciuda căldurii excesive de duminică, au făcut deliciul acestei întreceri. Iar festivitatea de premiere a venit să răsplătească, chiar şi prin suplimentarea premiilor, efortul celor implicaţi în această cvompetiţie.

 

Interes scăzut pentru probele tradiţionale

Aşa cum s-a anunţat încă de la şedinţa tehnică, în a doua zi a turneului final al Cupei Teleormanul au avut loc concursurile extrafotbalistice şi tradiţionale acestei competiţii. Numai că, deşi se spera ca acele concursuri să adune mulţi tineri la start, lucrurile au stat puţin diferit. În timp ce la probele atletice câteva zeci de copii s-au întrecut pe distanţele stabilite de organizatori, la tradiţionala probă trasul la frânghie doar două echipe (din cinci persoane) s-au înscris. Competiţia care a reuşit să atragă mai mulţi competitori s-a dovedit de această dată cea de skandenberg, la care au participat mai multe categorii din concurenţi (cu mâna dreaptă, cu mâna stângă), iar publicul prezent lângă masa de concurs a asistat la un spectacol agreabil.

Să punctăm faptul că Direcţia pentru Sport şi Tineret Teleorman a organizat probele respective prin directorul instituţiei, Mariana Mitran, şi inspectorul de specialitate Emil Pene.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.