Sport

Cupa Teleormanul 2015 – Ediţia a 43-a îşi dispută finalele la Brânceni

cupa tr 1După cinci etape disputate în faza grupelor, dar şi etapa sferturilor de finală, ediţia 2015 a Cupei Teleormanul a ajuns înaintea turneului final, stabilit pentru zilele de 15 şi 16 august a.c. Pentru semifinalele programate sâmbătă s-au calificat, în urma câştigării jocurilor eliminatorii din sferturi, echipele  Metalul Frăsinet, Dunărea Zimnicea, Rapid Buzescu şi Unirea Brânceni; acestea vor juca în cadrul turneului stabilit la sfârşitul acestei săptămâni pentru localitatea Brânceni.

Acest lucru a fost decis în cadrul şedinţei tehnice cu delegaţii celor patru echipe, în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Cornel Bleajă, şi a preşedintelui AJF Teleorman, Stan Prodan, desfăşurată marţi, 11 august; de fapt, desemnarea localităţii Brânceni drept gazdă a turneului final din acest an a fost doar o formalitate, deoarece după prezentarea regulamentului competiţiei, prin care se stipulează foarte clar faptul că o localitate nu poate găzdui un turneu final decât la patru ediţii distanţă (trebuie să treacă trei ediţii), lucrurile au devenit foarte simple. Metalul Frăsinet (în 2012) şi Dunărea Zimnicea (în 2013) au găzduit deja turneul şi nu intrau “în cărţi” pentru acest an, iar Rapid Buzescu (care avea dreptul, deoarece găzduise turneul în 2011) s-a retras din motive obiective; în aceste condiţii, varianta Brânceni părea singura accesibilă, iar oficialul echipei Unirea Brânceni şi-a dat acceptul pentru găzduirea acestei ediţii finale a Cupei Teleormanul.

“Mărturisesc că am avut o discuţie anterioară cu domnul primar din Brânceni, care a acceptat găzduirea turneului pe terenul de acolo”, a punctat preşedintele AJF, Stan Prodan, lucru care a fost completat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Bleajă: “Domnul primar de la Brânceni a acceptat să găzduiască turneul final, acolo există o bază sportivă bună pentru a desfăşura competiţia şi, dat fiind faptul că alte variante nu sunt, din motivele prezentate, la Brânceni vom desfăşura turneul final al Cupei Teleormanul în acest an”.

Din punct de vedere al reprezentanţilor de echipe, aceştia au acceptat fără reţinere varianţa stadionului din Brânceni; “acolo există un stadion bun, un teren foarte bun, deci nu avem nimic împotriva organizării turneului la Brânceni”, a spus în cadrul şedinţei primarul comunei Frăsinet, Florentin Ghimiş, completat de delegaţii echipelor din Buzescu (Liviu Lupu) şi Zimnicea (Sică Toţe), care s-au arătat mulţumiţi de condiţiile existente la stadionul local din Brânceni.

Să mai punctăm faptul că localitatea Brânceni a găzduit ultima dată turneul final al Cupei Teleormanul în anul 1990, prima ediţie de după Revoluţie.

 

Premiile, cel puţin la nivelul anului trecut

Un subiect discutat în cadrul şedinţei tehnice cu echipele calificate la Cupa Teleormanul a fost cel legat de premiile care se acordă în acest an. Mai întâi, unii delegaţi de echipe au punctat faptul că “ar trebui ridicate puţin premiile”, după care vicepreşedintele CJT, Cornel Bleajă a ţinut să confirme faptul că “în 2014 cuantumul premiilor a fost de 6000 lei, bani care vă pot spune cu siguranţă că vor fi şi acum. Totuşi, noi încercăm să suplimentăm aceste premii”. De asemenea, preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, şi-a exprimat încrederea că premiile vor fi mai mari, deoarece s-au purtat mai multe discuţii în acest sens. În urmă cu un an de zile, premiile acordate la Cupa Teleormanul au fost următoarele: 2400 lei – locul 1, 1200 lei – locul 2, 700 lei – locul 3, 500 lei – locul 4, 1200 lei – fairplay.

 

DJ Sport şi Tineret va organiza competiţiile extrafotbalistice

Ca de fiecare dată în ultimii ani, la organizarea turneului final al Cupei Teleormanul îşi face simţită prezenţa, în a doua zi de turneu, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Instituţia judeţeană va organiza concursurile extrafotbalistice şi cele tradiţionale pentru competiţia estivală, lucru punctat de reprezentantul DJST la şedinţă, Emil Pene. Acesta a ţinut să menţioneze faptul că “vor fi întreceri atletice, dar şi cele de tradiţie, ca skandenberg, alergatul în saci sau trasul la frânghie”, iar primii trei clasaţi la fiecare probă vor primi premii în echipament sportiv.

 

Programul jocurilor turneului final 2015

În cadrul şedinţei tehnice a fost stabilit, de asemenea, programul jocurilor turneului final al Cupei Teleormanul 2015, de la Brânceni. Întrucât s-a ţinut cont de prognoza meteo – se anunţă vreme caniculară în week-end, jocurile se vor disputa dimineaţa, astfel încât jucătorii să aibă timp pentru refacere până la finale.
Iată programul stabilit pentru turneul final al ediţiei din acest an a Cupei Teleormanul:

* Semifinale, sâmbătă (15 august)

– (ora 10.00) Rapid Buzescu – Dunărea Zimnicea;

– (ora 12.00) Metalul Frăsinet – Unirea Brânceni;

* finale, duminică (16 august)

– (ora 11.00) jocul pentru locurile 3-4;

– (ora 13.00) jocul pentru locurile 1-2.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.