Sport

Cupa României – sferturi de finală – BC-CST Alexandria s-a calificat în Final Four, după două victorii lejere!

baschetSâmbătă şi duminică, în Sala Sporturilor din Alexandria s-au disputat jocurile din faza sferturilor Cupei României la baschet, între BC-CST Alexandria şi Universitatea Cluj Napoca. Meciurile, care au adus un public destul de numeros (mai ales sâmbătă, la primul joc), au arătat o echipă alexăndreană foarte determinată în primul meci, pe care l-a dominat cvasitotal. Iar finalul avea să fie adjudecat la o diferenţă de 38 de puncte, suficiente pentru calificare. În meciul doi, pe fondul unui joc mai modest al gazdelor (aflate în postură de echipă oaspete în jocul 2), dar şi o evoluţie foarte bună a clujencelor în aruncările de la distanţă (au reuşit 11 aruncări de 3 puncte), jocul a fost mai echilibrat. Antrenorul Mădălin Piperea a folosit toate jucătoarele pe care le-a avut în lot în cele două jocuri, inclusiv junioarele, dar probabil se aştepta ca meciul secund să fie mai echilibrat, deoarece concentrarea nu mai era aceeaşi. În cele din urmă, echipa din Alexandria a reuşit două victorii lejere, s-a calificat în Final Four al Cupei României şi îşi atinge astfel unul din obiectivele propuse în acest sezon!

– BC-CST Alexandria – Universitatea Cluj Napoca 2-0. În primul joc: 94-56 (au punctat M. Stroman 21, S. Arnold 14, V. Voicu 13, S. Miteva 11, R. Coffey 9, A. Şipoş 9, A. Chivu 8, I. Ghizilă 3, M. Mihai 2, C. Teodorescu 2, A. Farrel 2). În jocul doi: 81-71 (au punctat M. Stroman 15, R. Coffey 14, S. Arnold 13, A. Chivu 11, S. Miteva 11, A. Şipoş 7, V. Voicu 6, I. Ghizilă 2, M. Mihai 2, C. Teodorescu, A. Farrel, E. Ispas).

 

“Echipa din Alexandria a fost mai bună, a arătat că este una din formaţiile puternice, de aceea merită felicitată. Noi am vrut să ne pregătim, am făcut şi economie, pentru că am jucat ambele meciuri în Alexandria, sperăm să ne realizăm obiectivul propus, accederea în play-off, chiar dacă va fi foarte greu” – Florin Covaciu, antrenor Universitatea Cluj Napoca.

“Am arătat că suntem mai bune decât cele din Cluj, chiar dacă meciul doi l-am jucat mai relaxate. Important este că ne-am realizat unul din obiective, suntem în grafic şi cred că am arătat ca o echipă motivată în aceste două jocuri” – Anca Şipoş, căpitan BC-CST Alexandria

Marţi, încă un joc între BC-CST şi Universitatea Cluj

Prima etapă a returului LNBF programează jocul dintre BC-CST Alexandria şi Universitatea Cluj Napoca, meci stabilit iniţial pentru 6 decembrie. Din cauza programului ultimelor două zile, cele două echipe au decis să joace meciul mai devreme, mai exact marţi, 2 decembrie, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor. Este al treilea joc între cele două formaţii în decurs de patru zile, iar alexăndrencele speră să mai confirme o dată, printr-o victorie, în ultimul meci pe teren propriu în acest an, că formează o echipă redutabilă în prima ligă naţională.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.