Sport

Cupa României, optimi de finală – Eşec pentru BCT-CST Alexandria, rămân şansele pentru calificare

Primul joc oficial în sezonul 2014-2015 pentru Baschet CST Alexandria s-a disputat joia trecută, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Jocul pe care l-a disputat echipa pregătită de Mădălin Piperea la Braşov s-a dovedit să fie unul dificil, în care gazdele au reuşit nu doar să obţină o victorie dramatică, ci să întoarcă un rezultat care părea favorabil alexăndrencelor. În primele 10 minute, echipa din Alexandria a dominat categoric jocul, iar scorul avea să fie favorabil elevelor lui Piperea, la 13 puncte diferenţă; până la pauză însă, gazdele au revenit în joc, astfel că scorul pe tabelă era 35-37. Sfertul trei s-a dovedit că a fost cel decisiv, în care braşovencele au apăsat pedala acceleraţiei şi s-au desprins suficient cât să câştige; alexăndrencele au reacţionat destul de târziu, însă n-au mai avut forţa să întoarcă rezultatul în favoarea lor, astfel că în final afost victorie la 2 puncte pentru gazde. Totuşi, este un rezultat care dă speranţe că echipa BCT-CST Alexandria (denumirea exactă sub care va activa echipa clubului Baschet Teleorman în sezonul 2014-2015) poate obţine calificarea în faza sferturilor, mai ales că în jocul retur alexăndrencele mizează şi pe sprijinul moral al spectatorilor.

“A fost un meci în care puteam să câştigăm, dar au fost momente când am ratat, au fost câteva decizii ale arbitrilor care au permis gazdelor să vină peste noi, însă cred că avem şanse să ne calificăm. Vreau o evoluţie mai exactă la Alexandria, mai ales că mizăm pe publicul nostru” – Mădălin Piperea, antrenor BCT-CST Alexandria.

 

– Olimpia CSU Braşov – BCT-CST Alexandria 71-69 (10-23, 25-14, 25-16, 11-16); pentru BCT-CST Alexandria au jucat: R. Coffey (7), S. Arnold (4), M. Stroman (26), A. Şipoş (16), S. Miteva (12), A. Farrell (2), A. Chivu (2), M. Mihai. Pentru Olimpia CSU Braşov principala marcatoare a fost Britney Cimone Jones (28).

Meciul retur al acestei întâlniri se va disputa miercuri, 24 septembrie, ora 18.00, atunci când se vor disputa şi celelalte jocuri din manşa secundă a optimilor Cupei României.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.