Sport

Cupa Primăverii la rugby-tag a avut loc la Alexandria

Recent, la Alexandria, la Stadionul PECO, a avut loc Cupa Primaverii la rugby-tag, editia I. Competitia a adunat la start sapte scoli gimnaziale de pe raza teritoriala a judetului si un numar total de 65 elevi dintre care 24 fete. Intrecerea a fost posibila in primul rand datorita implicarii Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Teleorman, reprezentata de Mariana Mitran, directorul institutiei, insotita de catre cunoscutul specialist Emil Pene.

In urma celor 13 meciuri jucate grupe, incrucisarii, semifinale si finale, clasamentul final a fost urmatorul:
1. Şcoala Gimnazială Nr. 6 Alexandria (Prof. PUSCACIU Petrica Alin);
2. Şcoala Gimnazială Grigore Dimitrie Ghica, Peretu (Prof. FISCU Panait Ninel);
3. Şcoala Gimnazială Alexandru Depărăţeanu, Roşiorii de Vede (Prof. MELUCA George Marius);
4. Şcoala Gimnazială Buzescu (Prof. VLAD Tantel);
5. Şcoala Gimnazială Conţeşti (Prof. LEORDEANU Florea);
6. Şcoala Gimnazială Smârdioasa (Prof. BRATU Angelica);
7. Şcoala Gimnazială Alexandru Colfescu, Alexandria (Prof. STROIE Sorin).

„Rolul acestei competitii a fost atins: formarea relatiilor de joc. In plus a reprezentat o ultima verificare inainte de etapa judeteana, care se va disputa pe 24 martie, la Alexandria” a declarat Florin Bonea, reprezentantul Departamentului de Dezvoltare al Federatiei Romane de Rugby.

La finalul competitiei echipele participante au fost premiate cu diplome, cupe si materiale necesare practicarii rugby-ului tag din partea DJST Teleorman, Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman si Federatiei Romana de Rugby, cele trei institutii cooperand pentru organizarea Cupei Primaverii.

In aceeasi locatie s-a desfasurat si faza judeteana a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la rugby-tag, licee. S-au inscris doar doua echipe, campioana judeteana fiind desemnata echipa Liceului Tehnologic nr. 1 din Alexandria, care s-a impus in finala impotriva celor de la Liceul Teoretic Zimnicea. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.