Politic

Cum a votat electoratul în localităţile de baştină ale noilor parlamentari de Teleorman

Unii dintre noii deputaţi şi senatori de Teleorman au avut toată susţinerea consătenilor din localităţile de baştină, dacă judecăm după modul în care localnicii au votat la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Pe de altă parte, potrivit rezultatelor, în unele localităţi natale ale noilor aleşi au câştigat contracandidaţii lor politici.

Spre exemplu, la Saelele, localitatea natală a preşedintelui PSD Liviu Dragnea, social-democraţii au câştigat detaşat alegerile, obţinând 87,39% la Senat şi 89,01% la Camera Deputaţilor. Nici la Ciuperceni, localitatea natală a preşedintelui PSD Teleorman Adrian Gâdea, social-democraţii n-au stat mai rău, astfel că au câştigat scrutinul de duminică, 11 decembrie, cu 64,87% la Senat şi cu 65,06 la Camera Deputaţilor.

În judeţ, PSD a obţinut scoruri mari şi la Alexandria, oraşul natal al deputatului Valentin Boboc, 56,88% la Senat şi 57,06% la Camera Deputaţilor, dar şi la Videle, oraşul din care vine Carmen Daniela Dan, 63,12% la Senat şi 63,31% la Camera Deputaţilor.

În ceea ce priveşte dreapta teleormăneană, despre proaspătul deputat Daniela Mara Calista, candidatul PNL desemnat de Centru, nu se poate spune nimic din moment ce nu are rădăcini în judeţ. Cu un mandat de senator în buzunar după alegerile de pe 11 decembrie, Eugen Pîrvulescu, în schimb, nu se poate lăuda cu un scor prea mare în localitatea de baştină, Ţigăneşti, unde PNL a obţinut numai 11,99% la Senat şi 11,21% la Camera Deputaţilor.

De asemenea, la Plosca, localitatea de natală a liderului ALDE Teleorman, Calotă Florică Ică, formaţiunea politică pe care acesta o conduce la nivel de judeţ a obţinut 13,24% la Senat şi 12,56% la Camera Deputaţilor. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. RACU Viorel

    Daca nu era Gogoi-Butelie, nu castigam!Mi-a furat locul la TSD Rosiori, dar imi da dotorul Galkoi, money!

  2. Localitatea natala a domnului Liviu Dragnea este com. Gratia!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.