Politic

Cum și de ce se lăuda primarul de la Nanov că va fi șeful liberalilor teleormăneni

Odată cu decizia senatorului Eugen Pîrvulescu de a pleca de la conducerea filialei județene a PNL Teleorman, degringolada părea să fie starea de spirit dominantă între liberali, iar lucrurile păreau să fi scăpat total de sub control: primarii plecau pe capete, ceilalți membri ai partidului, importanți sau mai puțin importanți, au uitat definitiv de credința și loialitatea pe care le clamau față de partid și și-au reorientat “principiile” pe modelul “interesul poartă fesul”. O astfel de poveste este perfect ilustrată de primarul comunei Nanov, care a zărit (sau i s-a năzărit) o portiță de oportunitate și s-a autoproclamat șeful PNL Teleorman. Subliniem că timpul acțiunii este chiar înainte ca la conducerea filialei PNL Teleorman să fie numit Daniel Constantin.

Adunați în bisericuțe, în cercuri restrânse, câțiva liberali își negociau și își împărțeau funcțiile pe la șefia diferitelor instituții publice din județ mai ceva ca steagurile lui Ghiță Pristanda, și alții se vedeau chiar preluând frâiele filialei județene.

Acesta din urmă este cazul primarului comunei Nanov, Adrian Ghene, care se lăuda, oricui voia să-l asculte, că va fi noul președinte al PNL Teleorman. Nu se știe dacă la bază se află convingerea proprie în abilitățile de lider sau a fost convins să-și propună acest ideal de altcineva, cert este, din afară, pălăria părea clar mult prea mare pentru primarul de la Nanov.

De altfel, în aceeași perioadă, Adrian Ghene a fost într-o deplasare la Bruxelles împreună cu nimeni altul decât Marin Țole, secretarul general al filialei județene PNL Teleorman. Poate această apropiere de cel care, prin funcția pe care o ocupă în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, poate să dea o mână de ajutor sau să pună frână proiectelor finanțate de minister și, implicit, și banilor direcționați către primăriile din județ, l-au făcut pe primarul de la Nanov să creadă că poate accede la șefia liberalilor teleormăneni. Sau poate s-a bazat pe relațiile pe care singur pretinde că le are pe la București, pentru că, dacă ascultăm și ceea ce spun cetățenii din localitatea pe care o păstorește, lucrurile sunt diametral opuse. Grandoarea proiectului său de a gestiona o filială județeană de partid este în directă opoziție cu nemulțumirile comunității și pentru ale cărei probleme ar trebui să aibă mai multă aplecare.

Altfel, ce voce are în partid și ce talent l-ar recomanda pentru președinția filialei, ar putea să spună doar el sau poate colegii săi din organizația județeană.

De altfel, cu ocazia ședinței informale pe care președintele interimar Daniel Constantin a avut-o săptămâna trecută cu liberalii din Teleorman, un lider județean al partidului i-a transmis pretendentului la șefia partidului de la Nanov că “partidul și funcția de președinte de filială nu se cumpără cu bani, este un rezultat al muncii în echipă și al încrederii colegilor din partid; funcția de președinte este concretizarea voturilor acestora”, iar părerea altor primari liberali teleormăneni despre ascensiunea de-o noapte a lui Adrian Ghene este categorică: funcția de președinte de filială județeană îl depășește.

În acest sens, Mihail Cojocaru, primarul comunei Botoroaga, a declarat: “El nu cunoaște nici jumătate dintre primari, dacă-l întrebi cum îi cheamă, nu știe. Eu nu mă înregimentez în spatele unui primar sau al unuia care a fost numit, alegerile sunt singurele care dau legitimitate. Acum, am făcut o excepție pentru că îl apreciez pe domnul Daniel Constantin și pentru că partidul avea nevoie de stabilitate. Însă, primarul de la Nanov nu are activitate politică, iar ca să fii președinte de filială județeană nu e ușor. Niciodată nu va putea un primar de comună să conducă o filială județeană, poate unul de municipiu care ar avea în spate câteva mandate”.

Și primarul comunei Pietroșani, Emil Picu, a comentat pe marginea acestui subiect: “N-am știut că s-a lăudat că va fi președintele PNL Teleorman, dar, în opinia mea, pentru un primar la primul mandat, e greu să spună că a reușit să aprofundeze ce înseamnă administrația. Nu pun la îndoială capacitățile dumnealui intelectuale sau administrative, nu știu cât de multe a reușit să facă pentru comuna dumnealui, ci pun la îndoială experiența, fără de care nu poate fi președinte de filială. Una e să fii primar, alta e să faci parte din conducerea unei filiale județene de partid. Din calitatea de primar, să treci la conducerea filialei județene, să pregătești alegerile, și să nu uităm că ne așteaptă patru rânduri de alegeri, e un risc prea mare. Și, pe de altă parte, e și o nedreptate față de cei care au experiență la nivel de conducere a filialei județene. Aș fi vrut să ne spună colegul meu ce le poate imputa celor care au experiență în conducere la nivel județean”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.