Politic

Cum și-au împărțit partidele mandatele de consilieri locali în Teleorman

PNL Teleorman a câștigat, la scrutinul de duminică, 27 septembrie, 486 de mandate de consilieri locali în consiliile din județ, în timp ce principalul contracandidat, PSD și-a adjudecat 485 de mandate.

Alte 36 de mandate de consilieri locali au fost câștigate de PMP, în timp ce PER a obținut 30 de mandate. Reprezentanți în consiliile locale din județ vor avea și ALDE (25 de mandate), Alianța USR-PLUS (20 de mandate), PRO-România (13 mandate), PPU (social-liberal) (7 mandate), Partidul Liberate Unitate și Solidaritate (6 mandate), Alianța electorală PNL PLUS Drăcșenei (4 mandate), Partidul Verde (un mandat).

1.115 mandate de consilieri locali și-au împărțit, la nivelul județului, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți care au intrat în cursa electorală la alegerile locale de duminică, 27 septembrie.

Dincolo de cursa electorală pentru funcțiile de primar, unde PSD a câștigat 48 de mandate, PNL a obținut 47 de mandate, la Balaci, urmează turul doi, după ce candidații PNL și PSD au obținut același număr de voturi, iar o primărie, cea de la Drăgănești de Vede, a revenit PLUS, majoritățile din consiliile locale sunt extrem de importante, în contextul în care primarul nu poate face mare lucru dacă nu are și susținerea consilierilor. După validarea mandatelor, acolo unde rezultatul alegerilor nu a dat un câștigător clar, care să dețină de unul singur majoritatea, încep negocierile pentru formarea alianțelor și funcțiile de viceprimar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.