Eveniment

Cum scapă Primăria Nanov de mormane de gunoaie? Le îngroapă

Mai mulți locuitori din comuna Nanov, revoltați de modul în care le este administrată localitatea, ne-au semnalat un aspect care este total pe contrasens cu politicile de mediu și încercările autorităților de a combate poluarea.

În timp ce instituții județene, locale, cetățeni se mobilizează și desfășoară campanii de ecologizare în localități, la periferia lor sau în păduri, la Nanov, “soluția” identificată de conducerea primăriei este năucitoare: mormanele de gunoi sunt, pur și simplu, împinse cu utilaje până ajung să fie îngropate pe islazul comunal.

Un aspect la fel de grav este însă și faptul că respectivele gunoaie s-au acumulat la periferia localității tot cu acceptul tacit al edililor. Din ceea ce ne-au semnalat oamenii, la fața locului s-au adunat, pe lângă resturi menajere, gunoi de grajd și alte asemenea, și cantități importante de deșeuri provenite din construcții și demolări nu doar de pe raza localității, ci și din Alexandria.

Astfel că, în cursul zilei de luni la ieșirea dinspre Buzescu, primăria a mobilizat utilaje și oameni pentru o acțiune de ecologizare a zonei care ar putea constitui un exemplu perfect de AȘA NU! Un buldoexcavator împinge pur și simplu gunoiul până ce tot mormanul este “aplatizat”, de parcă astfel cantitatea nu ar fi tot aceeași. E adevărat că o parte din gunoi este îngropată, o alta ajunge printre copacii crescuți în zonă și, astfel, impactul vizual nu mai este la fel de mare. Dar ce părere ar avea despre acest mod de operare oamenii care chiar își doresc să protejeze mediul și răspund la campaniile de ecologizare, adunând gunoaiele unul câte unul, reciclând și făcând curățenie? Sigur nu una bună.

Dinspre autoritățile îndreptățite să ia măsuri în astfel de situații, iarăși nu prea se văd reacții. Deși locuitorii din Nanov au sunat la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Teleorman pentru a semnala ce se întâmplă, răspunsul primit a fost cel puțin dezamăgitor: reprezentanții instituției nu se deplasează la sesizări telefonice…

De altfel, se pare că și reprezentanții poliției, care au fost solicitați și ei prin apel la 112 și care chiar au venit la fața locului, au sunat la rândul lor la Garda de Mediu Teleorman și s-au lovit de același refuz.

Din informații pe surse, aflăm că ar fi fost întocmit un dosar penal în speța respectivă, iar către Comisariatul Național al Gărzii de Mediu ar fi fost transmisă o petiție din partea cetățenilor, însoțită și de imagini.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.