Social

Cum sărbătoresc teleormănenii Valentine’s Day

14 februarie – Valentine’s Day a devenit tot mai populară și este sărbătorită de teleormăneni în număr din ce în ce mai mare. Piețele sunt aprovizionate din plin cu diferite flori și aranjamente florale, ambalate pompos, menite să atragă atenția cumpărătorilor. Magazinele sunt, de asemenea, pregătite pentru această sărbătoare, comercializând diferite articole de pluș, figurine realizate din trandafiri de săpun, brelocuri, rame foto, toate cu tematică.

Nici parfumeriile și magazinele de bijuterii nu se plâng de vânzări cu prilejul acestei zile. În urma unui sondaj de opinie realizat în rândul tinerilor, aceștia tind să rămână la cadourile clasice: flori, ciocolată, ursuleți de pluș, ceasuri sau parfumuri. De asemenea, o mare parte dintre dintre aceștia au planificat pentru această zi ieșiri în oraș, fie la cafenele, fie la restaurant. O parte dintre patronii de localuri s-au pregătit intens pentru această sărbătoare, astfel încât clienții ce le calcă pragul în cuplu să fie mulțumiți.

Deși situația financiară a locuitorilor județului nu este nici pe departe înfloritoare, totuși fiecare găsește o cale, fie mai accesibilă, fie mai costisitoare de a sărbători Valentine’s Day. Întrebați ce buget sunt dispuși să plătească tinerii îndrăgostiți pentru a-și surprinde partenerul, sumele pornesc de la 100 de lei și chiar până la 1.000 de lei. E adevărat, partizanii acestei sărbători sunt cu precădere tinerii și chiar adolescenții. Există încă un număr considerabil de persoane care nu sunt tocmai adeptele celebrării zilei de 14 februarie, susținând că această sărbătoare nu ne aparține și că tind “să iubească românește”, de Dragobete.

Comercianții de suveniruri susțin că vânzările merg relativ bine, astfel: “Există oferte și produse pentru toate buzunarele. Sunt și clienți cu cerințe mai sofistcate, optând pentru coșulețe de flori, trandafiri criogenați sau aranjamentele de flori clasice, sub formă de inimă. Au existat chiar cerințe de buchete de 101 flori, cele mai comercializate fiind trandafirii. Totuși, există și clienți care optează pentru un singur trandafir roșu sau buchete mai mici, realizate din flori de primăvară, cum ar fi lalelele. În rândul domnilor de vârsta a doua, cel mai bine am comercializat florile la ghiveci, cu precădere orhideele”. Prețurile sunt variate, astfel că un fir de trandafir costă 10 lei, iar buchetele ajung să coste între 45 lei și 200 lei, în funcție de dimensiune și de categoria de flori. Se pare că teleormănenii nu au uitat că gesturile mici fac diferența, dovadă stând și cozile la centrele care prestează servicii de personalizare produse, dar și de imprimare fotografii.

Alexandru, un locuitor al municipiului Alexandria, a declarat: “Sunt împătimitul acestor zile festive, consider că reprezintă un prilej de bucurie și o deconectare de la rutina zilnică. M-am hotărât să îi ofer soției mele un buchet de flori și urmează să îi achiziționez și o pereche de încălțări pe care și-o dorește de ceva timp. Pentru ziua de astăzi am organizat o masă festivă alături de alte două cupluri, prieteni de familie. Vom lua cina în oraș, unde va susține atmosfera o formație de muzică de petrecere”.

Mihnea, un alt teleormănean, în vârstă de 32 de ani, ne-a relatat: “Consider că această zi, precum și cele de 1 și 8 martie, dar și ziua de Dragobete, reprezintă în mare parte o afacere. În opinia mea, comercianții se bucură de vânzări record în această perioadă, deși eu susțin faptul că dragostea trebuie manifestată în fiecare zi a anului, nu doar într-o zi marcată în calendarul străinilor. Nu sunt sigur ce cadou îi voi oferi soției mele, cel mai probabil îi voi oferi o sumă de bani pentru ca ea să își poată achiziționa ceea ce dorește, deși nu cred neapărat în cadouri”.

O altă opinie vine din partea Alexandrei, o tânără de doar 16 ani, din Alexandria: “Pentru mine, este o zi importantă, deoarece reprezintă ziua în care eu și iubitul meu ne-am cunoscut. Îi voi oferi un colaj foto în care sunt imortalizate cele mai importante momente din relația noastră, iar mai apoi, îi voi găti mâncarea preferată, paste”.

Un alt teleormănean ne-a descris în detaliu surpriza pe care urmează să o realizeze pentru iubita sa: “Am rezervat o masă la un local din Alexandria. Am planificat acest moment cu mai bine de o lună în urmă. Vor fi prezenți mai mulți prieteni, precum și membri ai familiei. În momentul în care prietena mea va păși în restaurant, va auzi melodia noastră preferată. De o parte și de alta vor sta prietenii noștri, care vor avea într-o mână câte o coală de hârtie, care puse laolaltă vor crea întrebarea: «Vrei să fii soția mea?». De asemenea, fiecare persoană prezentă îi va oferi câte un trandafir, iar eu îi voi oferi un buchet imens, alături de inel și de întrebarea cea mare. Recunosc, sunt foarte emoționat, sper ca răspunsul să fie da”. Nu vom menționa numele acestui respondent, pentru a nu strica surpriza ce urmează a fi pusă în practică în această seară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.