Politic

Cum au votat europarlamentarii români rezoluția PE privind căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European a adoptat, cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă și 123 de abțineri, o rezoluție privind drepturile persoanelor LGBTQI în Uniunea Europeană, mai exact recunoașterea în toate statele membre a căsătoriilor sau parteneriatelor constituite într-un stat membru, iar soții și partenerii de același sex să fie tratați în același mod ca și cuplurile formate din persoane de sexe diferite.

Printre altele, rezoluția recomandă tuturor țărilor UE să accepte ca părinți legali adulții menționați în certificatul de naștere al unui copil. La modul general, europarlamentarii doresc ca familiile LGBTIQ să aibă același drept la reîntregirea familiei ca și cuplurile de sex opus și familiile acestora.

Referitor la modul în care au votat europarlamentarii români, cei de la USR-PLUS au votat în majoritate pentru: Dacian Cioloș, Alin Mituța, Dragoș Pîslaru, Nicu Ştefănuță, Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache, doar doi s-au abținut Vlad Botoș și Vlad Gheorghe.

Europarlamentarii PSD au votat împotrivă: Carmen Avram, Dragoș Benea, Tudor Ciuhodaru, Maria Grapini, Claudiu Manda, Dan Nica, Rovana Plumb și Mihai Tudose, la fel și cei nouă eurodeputați din grupul PPE – doi de la PMP (Traian Băsescu și Eugen Tomac), șase de la PNL (Vasile Blaga, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Marian-Jean Marinescu) și unul de la UDMR (Lorant Vincze).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.