Eveniment

Cum arată, în mod detaliat, secvența de cutremure din zona Olteniei

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a prezentat câteva date preliminare cu privire la secvența de cutremure de lângă Târgu Jiu, începând cu data de 13 februarie 2023, ziua în care s-a produs seismul cu magnitudinea de 5,2 ML. O zi mai târziu, respectiv la data de 14 februarie, ora locală 15:16:52, s-a produs al doilea cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter.

Până la momentul publicării prezentei informări, au fost localizate 811 evenimente seismice. Cel mai recent s-a produs în această dimineață, la ora 08:25:59, în Oltenia, Gorj, cu magnitudinea ML de 4.1, la adâncimea de 15 km.

Conform unor mărturii ale localnicilor, publicate în mediul online, cutremurul din această dimineață a fost resimțit: “La Lupeni s-au simțit două zdruncinături bruște”, “M-a prins în balcon, întindeam rufele”, “La Tismana s-a simțit bine-bine”, “Ca de obicei, cutremurele de minim 4 se simt, a fost scurt și cu aceeași huruială ca zgomot de fond, în Petrila”, “În Petroșani Nord s-au simțit două șocuri scurte pe direcția SE-NV, la 1-2 secunde distanță. Intensitatea locală 2.7 după feedback.”, “În Târgu Jiu, etajul 3, s-a simțit pentru 2 secunde”.

Stațiile seismice transmit, în continuare, date în timp real către Centrul Național de Date și se fac localizări ale replicilor din zonă, în special, ale cutremurelor mai mici de 2,0 ML.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.