Echipa momentului în fotbalul teleormănean este, fără doar şi poate, Sporting Roşiorii de Vede, formaţie care şi-a adjudecat în acest sezon toate trofeele în competiţiile la care a participat: campionatul judeţean Liga a 4-a, seniori + juniori, campionatul seriei a 3-a, Liga 6, plus Cupa României, după 4-0 cu Ajax Botoroaga în finală! “A fost un sezon greu, solicitant pentru noi, dar mă bucur că, până acum, am reuşit să ne impunem de fiecare dată. Eu cred că diferenţa a făcut-o grupul, prin pregătire şi prin modul profesionist în care am abordat toate cele trei competiţii, însă trebuie să rămânem concentraţi, mai avem un test, cel mai important spun eu, barajul de promovare la Liga a 3-a, apoi vom putea sărbători în linişte!”, a spus după terminarea finalei Cupei României antrenorul-jucător al Sportingului, Florin Şoavă.
Meciul Sporting – Ajax a fost destul de echilibrat, în principal în prima repriză, iar jucătorii nu s-au menajat deloc: chiar s-au plătit şi unele poliţe între jucători, pe teren, dar arbitrul meciului, Florin Ochea (care n-a avut deloc un joc uşor) s-a descurcat până la final foarte bine.
– Sporting Roşiorii de Vede – Ajax Botoroaga 4-0; pentru Sporting au jucat: Buşcă, Găiceanu, Dicu, Popescu, Duicu, Lecovişte, Sârbu, Popovici, Vucea, Coman, Urâtu; rezerve Voicu, Vişan, Sitaru, Şoavă, Bujorescu, Săvescu, Stavarache; antrenor Florin Şoavă; a arbitrat Florin Ochea. (n.r. am fi vrut să prezentăm şi o fotografie a echipei Ajax Botoroaga, însă primarul M. Cojocaru a refuzat ca jucătorii să fie fotografiaţi în grup, din motive cunoscute doar de domnia-sa).
Astra Plosca a avut răbdare şi a câştigat pe merit
Meciul care decis a treia echipă promovată la Liga 4, barajul dintre Astra Plosca şi AS Vităneşti, a avut parte de multe lucruri interesante. Momentul de cotitură al jocului avea să fie chiar în min. 17, când o acţiune a lui Micloş duce la eliminarea portarului din Plosca (pentru oprirea unei situaţii clare de gol) şi lovitură de la 11 metri pentru Vităneşti; intră în poartă un fundaş (L. Constantin), care apără şutul lui Streche, astfel că ascendentul moral este la Plosca. Totuşi, până la pauză au mai fost ocazii la poarta lui Constantin, care s-a descurcat însă destul de bine. Câteva schimbări, tehnice, dar mai ales tactice, făcute de Gabriel Lungu, aveau să dea o altă faţă jocului în partea secundă, când Plosca a dominat, mai ales fizic disputa, iar golurile lui Burtea (după o lovitură liberă, respinsă greu de portar) şi I. Albu (acţiune individuală, în care i-a pierdut pe drum pe adversari!) au venit firesc, prin prisma jocului. Iar publicul numeros, venit de la Plosca, a sărbătorit la final, alături de jucători, revenirea în Liga a 4-a, după 8 ani de ile (o notă în plus pentru modul general de manifestare al celor din Plosca, dar poate că trivialităţile, scandate “în cor” nu trebuiau folosite, pentru a umbri prestaţia galeriei, per ansamblu).
– Astra Plosca – AS Vităneşti 2-0; pentru Plosca au jucat: Puşcaciu, Cârstea, Radu, Mihăiţă, Constantin, Toma, Smadu, Mocanu, L. Nedelea, Savu, Albu; rezerve Şubredu, Ivan, Rusu, Burtea, M. Nedelea, Eremia; antrenor Gabriel Lungu; a arbitrat Cristian Frăsineanu.
Arbitrii de la festival şi-au făcut treaba
Un rol important în disputarea celor două jocuri incluse în cadrul Festivalului fotbalului teleormănean l-au avut arbitrii delegaţi la acestea. Deşi ambele brigăzi de oficiali au avut jocuri dificile, cu miză şi presiune, cu nervi şi stări care au fost aproape să degenereze, aceştia s-au achitat cu bine de sarcini, iar în final toată lumea a acceptat faptul că arbitri s-au srăduit şi au reuşit prestaţii bune (peste media arbitrajului la nivel judeţean). Cele două brigăzi de arbitri, delegate la Festivalul fotbalului teleormănean de la Roşiorii de Vede, au fost:
– la finala Cupei României, Sporting Roşiori – Ajax Botoroaga: Florin Ochea (Tr. Măgurele), Mihai Bănaru, Liviu Barbu (ambii Videle; rez. Robert Croitoru (Roşiori);
– la barajul pentru promovare în Liga 4, Astra Plosca – AS Vităneşti: Cristian Frăsineanu (Alexandria), Aurel Tănase (Roşiori), Cătălin Ancu (Alexandria); rez. Robert Croitoru (Roşiori).
Bogdan Pană