Eveniment

Cum a ajuns județul Teleorman să beneficieze de un aparat PCR Real Time

Joi seară a fost făcută publică informația potrivit căreia, în câteva zile, un aparat PCR Real Time va veni în județ, astfel că timpii de primire a rezultatelor pentru persoanele suspecte de infecție cu coronavirus vor fi mult scurtați. Vestea a fost una așteptată de teleormăneni, mai ales în contextal actual, în care cazurile de infecție cu SARS-CoV-2 se înmulțesc și în județ, iar numărul testelor efectuate se știe că a fost și este încă unul mic.

Informația că teleormănenii vor beneficia curând de un apparat PCR Real Time a fost confirmată de Cristi Barbu, teleormăneanul cu cea mai mare funcție de conducere în Executiv, în prezent, însă demnitarul s-a limitat la a spune că aparatul va sosi în județ, fără să facă publică și povestea din spatele demersului.

Cum au stat lucrurile a explicat însă președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

“Nu a trecut mult timp, poate 2 săptămâni, de când am vorbit cu Cristi Barbu-Bitanu, ocazie cu care l-am rugat să-și folosească toate pârghiile posibile și să direcționeze și către județul nostru un analizor al probelor recoltate pentru depistarea virusului ucigaș, ocazie în care i-am spus că dacă el reușește acest lucru, eu voi pune gratis la dispoziția autorităților un spațiu gata pregătit în acest sens! Astăzi după amiaza, Cristi m-a sunat și mi-a făcut o mare bucurie, spunând că a obținut toate aprobările necesare dotării unui laborator pentru depistarea celor infectați cu Covid-19, mai exact testarea prin biologie moleculară genetică, prin folosirea aparatului PCR (Polymerase Chain Reaction)! PCR – ce ciudat sună! Eram obisnuiti cu altă înțelegere a acestui acronim! Mi-a zis direct: “Eu mi-am făcut partea! Aduc aparatul! E rândul tău!”.
I-am spus că am 3 variante pentru instalarea laboratorului! Peste 2 ore a venit cu întreaga echipă de coordonare a acestei situații de urgență și au decis ca laboratorul să fie instalat într-un spațiu în care a funcționat un centru medical, un spațiu gata pregătit pentru o astfel de activitate: cu pardoseli acoperite cu tarket și zugrăveli in vopseluri speciale pentru activități medicale, cu două căi separate de acces în laborator! Foarte curând, probele recoltate de la persoane bănuite că ar fi intrat în legătură cu pacienți infectați vor primi rezultatele într-un timp extrem de scurt și astfel îngrijorarea celor care așteaptă cu înfrigurare rezultatele testelor va fi scurtată! Mulțumim Cristi Barbu-Bitanu! Dumnezeu să le dea sănătate și credință teleormănenilor!”, a scris Samuel Calotă, pe pagina sa de Facebook.

One Comment

  1. DL.BARBU A FACUT UN LUCRU NORMAL INTR-O TARA NORMALA.RESPECT

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.