Sport

Culturism – Beatrice Şerban aşteaptă banii pentru titlul naţional la senioare

Despre problemele financiare existente în sportul naţional se ştie şi nu are rost să revenim asupra acestui subiect, mai ales că, la momentul de faţă, există o reglementare guvernamentală care blochează toţi banii care, în mod normal, se acordau pentru premierile sportivilor. Recent medaliată la Campionatele naţionale de culturism, senioare, de la Reghin, alexăndreanca Beatrice Şerban a fost pusă în aceeaşi situaţie, deoarece banii necesari premierii nu pot fi accesaţi, din aceleaşi considerente legale. Mai mult, conform regulilor impuse de ANST, pentru sportivii laureaţi la campionatele naţionale, structurile departamantale nu pot achita premirile corespunzătoare decât după ce federaţiile de resort plătesc banii cuveniţi pentru medaliaţi.

Directorul CST Alexandria, Laurenţiu Florea, a explicat faptul că “noi, ca structură subordonată ANST, putem plăti către sportivii medaliaţi la campionatele naţionale, jumătate din cuantumul pe care federaţiile îl achită pentru sportivi. Or, tocmai asta este problema, că noi trebuie să aşteptăm premierea federaţiilor respective, ulterior având cadrul legal de a plăti sumele cuvenite sportivilor medaliaţi”.

Cu toate acestea, pentru titlul naţional reuşit de Beatrice Şerban, clubul CST Alexandria a găsit soluţia să achite o sumă pentru premierea sportivei, din altfel de surse, iar când se va face premierea de către Federaţia Română de Culturism, se va achita inclusiv premierea din partea clubului subordonat Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.