Economie

Cuantumul per hectar al plăţilor directe pe suprafaţă și plafonul pentru sprijin cuplat la ovine/caprine pentru anul 2021 au fost stabilite prin hotărâre de guvern

În ședința Guvernului din data de 2 octombrie 2021 a fost aprobată Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2021 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine.

Astfel, prin acest act normativ se aprobă cuantumurile pentru plățile directe în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2021, respectiv: schema de plată unică pe suprafaţă: 95,4751 euro/ha; plata redistributivă pentru intervalele: între 1 ha și 5 ha, inclusiv: 5,0 euro/ha și peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv: 48,1457 euro/ha; plata pentru înverzire: 57,8931 euro/ha și plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha.

Plafonul de 71.300 mii euro aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2021 a fost aprobat prin același act normativ.

Cuantumurile unitare se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, după caz. Cuantumul estimat este de 16,55 euro cap ovină/caprină. Beneficiarii acestor forme de sprijin sunt peste 800.000 fermieri.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.