Social

Cu sau fără contracte semnate, activitatea SJU Alexandria nu este în niciun fel perturbată

La Alexandria, ca de altfel la nivelul întregii țări, semnarea contractelor individuale de muncă cu timp parțial este o mare dilemă. Medicii, mai ales acum după promisiunile venite de la Ministerul Sănătății, respectiv că vor avea salariile mărite, iar plata gărzilor suplimentare se va face în funcţie de baza salarială aprobată la 1 august 2016, sunt între ciocan și nicovală. Dacă semnează acum, spun unele cadre medicale, plata orelor suplimentare pe august și septembrie este oarecum incertă, neștiindu-se la ce nivel se va face, banii fiind acordați cu 1 octombrie. În plus, doctorii vor primi un spor şi la gărzile obligatorii.

Oficialii din Guvern au anunţat sâmbătă că alocă 100 de milioane de lei pentru plata orelor suplimentare făcute de doctori. Măsura a fost luată pentru ca sumele pe care le vor primi doctorii care fac gărzi să se ridice la nivelul anului 2016. Banii vor intra însă în buzunarele medicilor, după cum am mai precizat, abia de la 1 octombrie, potrivit Ministerului Sănătăţii, de aici pornind și dilema medicilor: cum vor fi plătiți pentru lunile august și septembrie, căci banii nu se acordă retroactiv? Aceste două luni par a fi discordia care încă îi ține pe loc pe medici în a semna contractele.

Potrivit managerului interimar al SJU Alexandria, Alexandru Dobre, deocamdată, mai exact luni, 8 august 2016, unii medici nu semnaseră contractele, însă, spunea Alexandru Dobre, acestea vor fi semnate într-un final, date fiind promisiunile Ministerului. Contractele au fost înaintate medicilor încă de săptămâna trecută. Unii le-au semnat, alții nici nu vor să audă.

În același timp, managerul interimar al SJU Alexandria a spus că este în asentimentul medicilor de la SJU Alexandria și își dorește rezolvarea situației cât mai repede, însă rezolvarea nu vine de la el, ci de la minister. Totodată, acesta a menționat că la Alexandria nu sunt probleme cu gărzile, calendarul cu orele de gardă pentru luna în curs fiind întocmit încă de la finele lunii iulie, și, în plus, fiind vorba despre o unitate medicală de urgență, nu are cum să nu aibă gardă, întrucât Spitalul de urgență are ca funcție de bază continuitatea asigurării asistenței medicale. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.