Politic

Cu preşedinţia Consiliului Judeţean în portofoliu, social-democraţii n-au intrat în febra alegerilor locale

consiliu judeteanSpre deosebire de liderii liberali, care au declarat, în numărate rânduri, că au intrat deja în logica alegerilor locale şi că strategiile electorale şi-au făcut deja loc pe agenda de lucru a partidului, social-democraţii nu sunt angrenaţi, încă, în discuţii avansate referitor la localele de anul viitor.

În tabăra social-democrată lucrurile stau relativ diferit, lucru aşteptat de altfel, în condiţiile în care, în interiorul partidului, altele sunt subiectele fierbinţi. Faptul că partidul se află la guvernare, pierderea alegerilor prezidenţiale în toamna anului trecut, în condiţiile în care Victor Ponta a pornit ca favorit în cursa electorală, condamnarea fostului preşedinte executiv Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul fraudat, precum şi recenta demisie a premierului Victor Ponta din funcţia de preşedinte al PSD au distras atenţia social-democraţilor de la alte subiecte.

Însă alegerile locale, dar şi cele generale bat la uşă, astfel că discuţiile în ce priveşte strategiile pe care social-democraţii au de gând să le adopte pentru a-şi păstra funcţiile deţinute în adminsitraţia locală şi la nivel de judeţ au început să aibă loc, deşi nu la nivel oficial. De altfel, în cazul acestora, în condiţiile în care deţin 65 dintre primăriile teleormăne, dar şi majorităţi lejere în consiliile locale şi Consiliul Judeţean, lucrurile sunt, cel puţin la prima vedere, mai simple.

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, a declarat că, în interiorul partidului, în cadrul întâlnirilor oficiale nu s-a pus, încă, problema alegerilor, dar că discuţiile referitoare la subiect vor începe spre toamnă, când se va intra şi într-o logică a localelor. Totodată, Adrian Gâdea spune că îşi doreşte să rămână la şefia Consiliului Judeţean pentru încă un mandat, însă numai partidul poate decide dacă acest lucru este sau nu posibil.

Dar, spun surse demne de încredere din interiorul PSD, Adrian Gâdea se bazează atât pe sprijinul parlamentarilor social-democraţi, cât şi pe cel al primarilor teleormăneni, astfel că lucrurile par să se clarifice în ce-l priveşte pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean.

Iar lucrurile nici n-ar putea sta altfel, în condiţiile în care primarii teleormăneni au găsit mai tot timpul o uşă deschisă la Consiliul Judeţean, atunci când s-au văzut depăşiti de unele situaţii.

Şi, spre deosebire de liberali, social-democraţii au demonstrat că sunt în stare să treacă peste orgoliile personale atunci când binele partidului o cere. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.