Eveniment

Cu prefectul în frunte, o adevărată armată “Curățăm România” a luat cu asalt gunoaiele de la intrarea în Alexandria

Mobilizare masivă astăzi la intrarea în municipiul Alexandria, dinspre București, în zona Kaufland. O adevărată armată de oameni s-a reunit pentru a strânge deșeurile aruncate la întâmplare, în cadrul campaniei naționale de ecologizare “Curățăm România”, campanie care a fost prelungită până la sfârșitul lunii mai și al cărei scop se dorește a fi eliminarea zonelor cu deșeuri abandonate de pe raza județului Teleorman.

Așa cum a făcut și în cadrul campaniei “Teleorman, județ curat”, prefectul Haralambie Epure, nu a ezitat nici de data aceasta să pună umărul la treabă, astfel că, împreună cu mai bine de 200 de oameni, s-a reușit strângerea unor cantități semnificative de deșeuri.

“Astăzi, cu un număr impresionant de participanți, am reluat acțiunile de ecologizare pe raza municipiul Alexandria, de data aceasta în cadrul campaniei naționale „Curățăm România”.

Peste 200 persoane, voluntari, elevi, angajați ai Instituției Prefectului, membri ai PNL Alexandria, angajati APM Teleorman, Apele Române, Direcția Silvică, Garda de Mediu, ne-am strâns, din nou, pentru a demonstra că se poate și că ne pasă de mediul înconjurător, de sănătate, de calitatea aerului pe care îl respirăm.

Atât eu, cât și colegii mei, fie din Prefectură, fie Organizația PNL Alexandria, nu vom ezita să ne alăturăm și să sprijinim astfel de acțiuni, la fel cum nu vom înceta să sperăm că, până la urmă, exemplele bune vor fi urmate și administrațiile publice locale, dar și cetățenii vor conștientiza că a fi civilizat nu e un moft, ci normalitate”, spune prefectul de Teleorman.

Campania “Curățăm România” a debutat, la nivel național, în data de 4 aprilie și se derulează sub sloganul “Vrem o țară fără deșeuri abanadonate”. Încă din primele zile, prefectul Haralambie Epure le-a transmis primarilor din județ, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu aceștia, că rolul esențial în atingerea obiectivului oricărei acțiuni de ecologizare îl au tocmai ei, prin organizarea și promovarea la nivelul fiecărei localități a ecologizării, cerându-le implicare în ceea ce înseamnă identificarea zonelor cu probleme, dar și în mobilizarea cetățenilor. De altfel, primăriile care participă la această campanie pot obține decontarea cheltuielilor cu transportul, colectarea, depunerea la gropile autorizate sau cu utilajele de colectare, dintr-un buget pus la dispoziție de Administrația Fondului de Mediu.

Pe de altă parte, recent, reprezentanții Ministerului Mediului au anunțat că, după data de 1 iunie, Garda Națională de Mediu, prin comisariatele județene, va demara acțiuni de control ce vizează respectarea legislației privind salubrizarea terenurilor, iar primele care vor fi verificate vor fi primăriile care au refuzat să se implice în campania de ecologizare.

2 Comments

  1. gheorgica

    Poate face o plimbare pana la Zimnicea sa vada ce fac musterii de fiare pe DN51. Prpad, au uscat pe 100 de ani locul domeniului public si national cu acizi si ulei Ca trebuie sapat 10 m sa scapi de moartea care merge spre apa fratica. Zilnic furnale , dezmembrari ilicite poluare totala iar institutiile pe care ce coordoneaza nu aud nu vad si tac malc. Poate nu stie omul ca este Prefectul Judetului si nu al Municipiului Alexandria. Sau pestele se … la Alexandria si se curata de la Zimnicea

  2. Gogu Pintenogu

    A iesit bine poza! Dă bine la imagine?
    Era mai bine daca se dădeau amenzi legale celor care arunca gunoiul sau poluează, dar ori sunt votanți ori fac parte din grupul de prieteni, dar nu se aplică legea că ne stricăm electoratul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.