Social

“Cu mâinile în lut” la Muzeul Județean Teleorman

“În cadrul atelierului, copiii vor avea parte de o experiență aproape magică prin care vor cunoaște textura lutului și vor transforma o mână de lut în trei obiecte: o plăcuță cu număr de casă, o plăcuță având ca model un vas și un opaiț sau un vas din lut. Atelierul își propune familiarizarea copiilor cu o îndeletnicire a oamenilor, veche de mii de ani“, transmite Corina Iordan, reprezentantul Muzeului Județean Teleorman.

Descrierea realizată de aceasta face referire la atelierul “Cu mâinile în lut”, care se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 – 14 ani. Atelierul face parte din proiectul educațional “Școala de vară”, fiind organizat de către Muzeul Județean Teleorman pe 3 august, între orele 10:00 – 12:00. Sursa citată spune că s-au înscris 30 de copii pentru acest atelier, al cărui obiectiv este “dezvoltarea creativității și a îndemânării prin lucru cu lutul”.

Astfel, având în vedere că activitățile se desfășoară în contextul pandemiei, cei 30 de copii sunt împărțiți în grupe de câte 15, participând la prima întâlnire pe 3 august, urmând ca, pe 5 august, să aibă loc cea de-a doua întâlnire, tot între orele 10:00 – 12:00. Durata de desfășurare a atelierului este de 2 ore, pentru care taxa de participare este de 15 lei, cuprinzând, în această sumă, și vizitarea muzeului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.