Politic

Cu haznaua la vedere

Ideile nefericite ale politicienilor pot duce, uneori, la obligații absurde pentru cetățeni. Mințile „luminate” pot da naștere unor aberații de zile mari, care împovărează, și mai mult, cetățeanul de rând, care nu se poate lăuda nici cu mașini de sute de mii de euro, nici cu bijuterii de zeci de mii, nici cu vacanțe de lux sau conturi grase în bănci.

O astfel de idee „strălucită” a avut și  liberalul Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi preşedinte al PNL sector 5 Bucureşti, care, într-un interviu, susţinea vehement că este nevoie de o hotărâre care să-i oblige pe toţi românii să depună declaraţie de avere. În opinia sa, doar aşa pot fi verificate averile dobândite ilicit, de către cetăţeni care niciodată nu au declarat venituri, dar trăiesc în vile de lux şi conduc maşini scumpe, fără să plătească un leu impozit la stat.

Foarte bine! Dar ce ignoră cu desăvârșire domnul secretar este faptul că mai mult de jumătate din populaţia României trăieşte la limita subzistenţei. Uită că avem câteva milioane de pensionari, cei mai mulţi dintre ei cu mai puțin de patru clase. Și mai uită ilustrul domn că până și ei, demnitarii, se încurcă şi apelează la avocaţi pentru a-şi completa declaraţia de avere, deși se laudă cu ceva școală, fie ea şi întârziată. Dar, spre deosebire de amărâți, ei au bani.

Şi atunci, domnule Băcanu, ce fac bieţii oameni, cei mai mulţi bătrâni? Cine-i ajută? Cum se descurcă?
Mai ales că, încă o dată, vorbim despre acei oameni care încă merg la toaletă în fundul curţii, într-o hazna improvizată, care scot apă din fântâni cu ciutura, care nu au mai ieșit din sat de ani de zile, care nu ştiu să scrie şi să citească, care nu au văzut marea niciodată și care, efectiv, nu mai au speranţă.

Ce să declare, domnule secretar de stat? Că porc nu mai au, l-a omorât pesta, au rămas cu trei găini, o casă de chirpici şi un closet-anexă… A, şi câinele? Să declare câinele?
Şi asta este cam jumătate din România noastră…

Dan S.

3 Comments

  1. Pensiile speciale au ingroapa PSD-ul

    Cred ca este momentul ca Romania sa implementeze Directiva UE , privind confiscarea extinsa ( pina la gr 4 de rudenie ) , a averilor nejustificate ! ESte si momentul abolirii pensiilor speciale ( de hoti ) , care a impartit romanii intre bogati si saraci !

  2. Liberalul se referea nu la cetatenii care traiesc cinstit si au conditii de trai modeste ci la mafia cocalareasca de regula tigani mafioti sprijiniti din anul 1989 de tatucul lor iliescu si de gasca lui care in prezent se numeste psd care si au construit viloaie uriase cu bani furati ,VEDETI BUZESCU ,si mai primesc si ajutoare sociale deparece autoritatilor ,primaria ,politia le este teama sa i cheme la ordine. Politistii sint neajutorati de legi facute de psd din anul 1989 in favoarea infractorilor.ARATATI D VOASTRA UN EXEMPLU CIND CINEVA A CERUT EXPLICATII CUM TIGANI DIN BUZESCU de ex au construit cladirile acelea uriase si de prost gust ,oribile,cu ce ,de unde bani.Chiar iliescu este tigan si are o aluna tatuata cu creionul chimic pe obraz asa cum se facea pe vremuri in satre ,cu mijloacele de atunci .El si alt individ vinovat de crimele din anul 1989 ,1990,asasinarea unui presedinte demn Nicolae Ceausescu ,au dat o lege in anul 1990 prin care numai tiganilor mafioti li se dadea prioritate sa preia ,prelucreze ,comercializeze fierul vechi .Nu degeaba spunea si bestia de roman petre ca industria romaneasca este un morman de fiare vechi.I n Alexandria mafia tiganeasca detine evident puterea. cine are curaj sa li se impotriveasca?

  3. Aveti dreptate,dar cum se face ca sunt locuitori ai tarii care au vile cu X camere,sunt proprietari de masini foarte scumpe si vin la primarie sa ridice ajutorul social,ajutorul de lemne,tichete cadou de sarbatori.Noi cei care muncim,platim taxe si impozite nu avem asa ceva.O zi buna tuturor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.