Sport

Cu gândul la retur – Handbaliştii alexăndreni au reluat antrenamentele

Mai târziu cu două zile decât se anunţase iniţial, sportivii de la Handbal Teleorman Alexandria au reluat antrenamentele. Antrenorul-jucător Georgian Nedelcu a reluat pregătirile de luni, 28 ianuarie a.c., împreună cu cei 12 jucători care compun lotul la acest moment, însă la reunirea echipei au venit şi jucători care au acuzat unele probleme medicale. Plecarea interului Andrei Voicu s-a resimţit deja în vestiar, însă la jocuri se speră să se suplinească acest lucru prin ceilalţi sportivi din echipă. “Mă bucur în primul rând pentru Voicu, pentru pasul făcut către Ligă naţională, chiar dacă acest transfer al lui ne slăbeşte puţin”, a spus antrenorul Georgian Nedelcu, cel care are peste 10 ani de prezenţă pe prima scenă de handbal a ţării.

Aşa cum a stabilit programul de antrenament, antrenorul-jucător Nedelcu şi-a propus cel puţin zece zile de pregătire fizică intensă, după care se va trece la partea tactică, în sală. “Deocamdată suntem la alergări, vrem să fim cât mai bine pregătiţi fizic, după care vom începe să lucrăm cu mingea, însă după cel puţin o săptămână de antrenament fizic”, a spus antrenorul Georgian Nedelcu. Întrucât prima etapă a sezonului vor juca în deplasare (la Călăraşi), sportivii alexăndreni speră să fie cât mai bine pregătiţi pentru reîntâlnirea cu publicul local, care va fi pe 23 februarie (în etapa a 15-a, contra formaţiei HC Vaslui). “Baza pentru a putea rezista într-un sezon este această pregătire centralizată, de iarnă. Dacă vom reuşi să acumulăm suficient, sigur ne vom descurca bine şi în campionat. Se spune că pregătirea de iarnă, făcută după un program bine stabilit şi eficient, poate susţine pregătirea fizică a jucătorilor mai mult de jumătate de an!”, a adăugat Georgian Nedelcu. Experimentatul jucător (aflat însă la debut de carieră în antrenorat) s-a arătat până acum îngrijorat de problemele medicale de moment, care au apărut la nivelul lotului; portarul Rotaru urmează un tratament cu antibiotice după o infecţie la măsea, iar tinerii V. Şerban şi A. Iosif s-au pregătit separat de restul jucătorilor, după ce au acuzat unele dureri musculare. Totuşi, tehnicianul alexăndrenilor speră ca în câteva zile lotul să fie complet, deoarece la startul pregătiri tactice este nevoie ca toţi jucătorii să fie apţi pentru antrenamente.

Sportivii prezenţi luni la reunirea lotului echipei Handbal Teleorman Alexandria au fost: Daniel Rotaru, Ionuţ Raportaru, Rareş Niţu, Alexandru Iosif, Paul Lăpuşneanu, Dragoş Sahân, Bogdan Tudorancea, Robert Curcă, Adrian Andrianu, Valeriu Şerban, Alexandru Mihăeş.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.