Social

Cu câteva excepții, liceele tehnologice din Teleorman îngroașă lista rușinii: promovabilitate zero și zeci de note de 1 și 2 la Bacalaureat

În fiecare an, după publicarea rezultatelor obținute de elevii din Teleorman la examenele naționale, reacțiile sunt aproape identice: “dezastru la  Evaluarea Națională, dezastru la Bacalaureat”. Că, tot în fiecare an, cel puțin la nivel declarativ, se caută soluții, vinovați sau explicații, iarăși, este un șablon.

Cu toate acestea, până acum, nu pare a fi fost identificată cauza pentru care elevii din Teleorman nu reușesc să ridice județul cel puțin la jumătatea clasamentului la nivel național. Am avut, totuși, în acest an, ocazia să ne regăsim în Top 5, mulțumită celor 9 medii de 10.00, obținute la Bacalaureat.

Dar, la o analiză a rezultatelor obținute de liceele din Teleorman, se observă că multe dintre liceele tehnologice sunt cele care trag în jos județul. Cu doar câteva excepții, aceste licee ies în evidență fie prin promovabilitate 0, fie prin multitudinea de note de 1 și 2.

Un astfel de caz este al Liceului Tehnologic “Andrei Șaguna” Botoroaga, care deja a devenit celebru, dar, din păcate, în sens negativ. Niciun elev al acestui liceu nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Din cei 21 de elevi înscriși, 4 au fost respinși, restul nici măcar nu s-au mai prezentat.

Tot la capitolul “dezastru” poate fi nominalizat și Liceul Tehnologic “General David Praporgescu” Turnu Măgurele. Aici un singur candidat a reușit să promoveze, iar din 22 de elevi înscriși, 4 nu s-au prezentat. Șocant este însă numărul notelor de 1 și 2 – 14 elevi au obținut la disciplina obligatorie a profilului astfel de note.

Nici Liceul Tehnologic “Emil Racoviță” Roșiorii de Vede nu are o situație bună: 2 elevi au reușit, din 25 de înscriși, 8 nu s-au prezentat. În schimb, 9 elevi au fost notați cu 1 și 2.

Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria se află, și el, în același top al rușinii cu doar 2 elevi care au trecut examenul, în schimb, 41 dintre ei au note de 1 și 2. Din 81 înscriși, 26 nu s-au mai prezentat.

La Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” Turnu Măgurele, 4 elevi au promovat, din 23 înscriși; Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca – 7 promovați, din 27 înscriși; Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria – 7 elevi au trecut examenul, din 56 înscriși.

La Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Roșiorii de Vede au promovat 56 de elevi din 245 înscriși.

În asemenea condiții, se pot ridica anumite semne de întrebare legate de justificarea funcționării, în continuare, a acestor unități de învățământ sub titulatura de licee.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.