Social

Cu aproape o lună întârziere, s-a început distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE şi în Teleorman

cupoane-ajutoare-ueMarţi, 16 decembrie, s-a început distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare în oraşele Alexandria, cu 11.056 beneficiari, Roşiorii de Vede cu 7.410 beneficiari, Zimnicea, 7.226 beneficiari, şi Turnu Măgurele, 7.406 beneficiari, precum şi în localităţile Orbeasca şi Conţeşti cu 6.822, respectiv 4.168 beneficiari. În perioada următoare, se vor distribui pachetele cu alimente şi în celelalte unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

Pachetele cu alimente de la UE vor fi distribuite beneficiarilor pe baza cuponului primit prin poştă şi a actului de identitate valabil. Persoanele care nu au fost găsite la domiciliu când au sosit cupoanele prin poştă pot merge la centrele de distribuţie la care au fost arondate după adresă, cu actul de identitate valabil, vor fi căutate pe liste şi vor primi pachetele cu alimente.

Conform recomandărilor Uniunii Europene, beneficiază de ajutoare alimentare comunitare pensionarii cu venituri lunare sub 400 de lei, şomerii indemnizaţi cu sume de la până la 400 de lei pe lună şi şomerii neindemnizaţi, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizaţi, adulţi şi copii, veteranii, văduvele şi prizonierii de război, foştii deţinuţi politic, persoanele deportate în străinătate în perioada regimului comunist, revoluţionarii din decembrie 1989 şi urmaşii eroilor martiri ai Revoluţiei.

În ce priveşte persoanele care intră în categoriile beneficiare de ajutoare alimentare între data constituirii bazei de date şi data distribuirii ajutoarelor, acestea pot, de asemenea, să beneficieze de ajutoare alimentare. În cazul lor, primăriile întocmesc listele suplimentare pe baza documentelor doveditoare.

În cadrul programului, fiecare beneficiar va primi câte două cutii identice cu alimente, care conţin: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve. Distribuirea ajutoarelor va fi făcută în termen de 30 de zile de la recepţia la primărie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.