Politic

Cu 70 de organizaţii locale, în prezent, liderii ALDE Teleorman vor cel puţin 10% la locale

aldeDupă aproape jumătate de an de la congresul în cadrul căruia fostele formaţiuni politice PLR şi PC au fuzionat, copreşedinţii ALDE Teleorman, Ică Florică Calotă şi Paul Chicu, au ţinut prima conferinţă de presă în noua formulă. În cadrul întâlnirii care a avut loc vineri, 9 octombrie, cei doi lideri ALDE au vorbit despre obiectivele stabilite pentru alegerile locale şi generale de anul viitor, despre procesul de fuziune al celor două formaţiuni politice, precum şi despre proiectele ALDE de la nivel naţional.

Astfel, potrivit deputatului Ică Florică Calotă, în judeţul Teleorman, ALDE are, în prezent, 70 de organizaţii locale, urmând ca, până la alegerile locale de anul viitor, în toate cele 97 de localităţi teleormănene să fie înfiinţate organizaţii ale partidului.

Totodată, a precizat copreşedintele ALDE, formaţiunea pe care o conduce are, în prezent, peste 4000 de membri, urmând ca, în perioada următoare, atragerea de noi simpatizanţi să reprezinte una dintre priorităţile organizaţiei.

În ce priveşte localele din vara anului 2016, deputatul Ică Florică Calotă a menţionat că targetul ALDE este de cel puţin 10% şi că obiectivul stabilit pentru Teleorman este unul realizabil, în condiţiile în care “în PSD şi în PNL sunt probleme, iar ALDE, prin liderii de la Centru, dar şi din teritoriu, poate să reprezinte o alternativă la scrutinul pentru locale”. Totodată, a precizat liderul ALDE Teleorman, până la finalul anului 2015, selecţia candidaţilor să fie definitivată, iar ALDE să aibă pregătită echipa cu care va intra în cursa electorală.

“Anul viitor vor fi nişte alegeri atipice, în sensul în care o să primeze programul politic şi nu micile atenţii, aşa cum s-a obişnuit până acum”, a spus Ică Florică Calotă.

Partea conservatoare a formaţiunii, respectiv Paul Chicu, a vorbit despre procesul de fuziune al celor două foste partide. În acest sens, a precizat preşedintele conservatorilor teleormăneni, au existat “unele mici fricţiuni”, însă acestea au fost rezolvate, iar ALDE funcţionează, în prezent, ca un singur partid şi în Teleorman.

“Despre fuziune pot să spun că au mai existat unele mici fricţiuni, lucru normal de altfel, în condiţiile în care au fost oameni în partid care s-au temut că, prin unificare, ne se vor mai regăsi pe aceleaşi poziţii. Am discutat cu ei, le-am spus că cei care au făcit o treabă bună până acum vor avea posibilitatea să o facă şi de acum înainte şi lucrurile s-au rezolvat”, a declarat Paul Chicu. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Da domna Cata are perfecta deptate.Domnul Senator Suparu a fost candidat la Senatul Romaniei peste 2 colegii de deputati; colegiul unde a candidat Ica Calota si colegiul unde a candidat Boboc. Aceste din urma 2 nume sterse ale politicii teleormanene,doi oameni care toata viata au umblat numai si numai dupa intersele lor au schibat partidele numai sa castige functii(Boboc a fos si la PC,iar Ica la PN-cd,liberali,ALDE).
    Dopmnule Stuparu a-ti scos 2 oameni deputati care nu fac nimic pentru locuitorii din colegiile lor!!!!!!!!
    Asteptam punctul de vedere la Dumneavoastra domnule Stuparu!

  2. domnule Calota Ica,
    Vorbiti ca in cadrul Psd sunt probleme dar uitati ca deputat sunteti datorita PSD-lui in sensul ca in colegiul unde a-ti candidat alegatorii majoritari au fost social democtati iar pe listele de senatori a fost domnul Stuparu.
    Domnule Ica Calota in 1988 cand erati membru PNL a-ti migrat la PNT-cd numai de dragul sa ramaneti director adj. la Directia Agricola. In 20o1 a-ti revenit la PNL ca sa deveniti cea ce sunteti-traseist politic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.