Sport

CSBT Alexandria negociază cu Larisa Toma!

larisa tomaUna din cele mai importante sportive din baschetul feminin românesc în ultimul deceniu este, fără îndoială, pivotul Larisa Toma, jucătoare care a fost unul din oamenii de bază ai echipei naţionale a României. Calităţile sale deosebite, determinarea de care a dat dovadă, indiferent de echipa pentru care a jucat, dar şi “răutatea” recunoscută, au evidenţiat-o pe Larisa Toma atât la Târgovişte, cât şi la Arad sau Sfântu Gheorghe, echipe pentru care a jucat în carieră. Ultima dată, Toma a îmbrăcat tricoul echipei SCM Craiova (locul 10 în sezonul trecut), iar în prezent ea se află în tratative cu clubul Baschet Teleorman Alexandria. Acest lucru a fost confirmat de directorul executiv alexăndrean Călin Voicu, care a ţinut să precizeze: “Larisa Toma este o sportivă foarte experimentată, care mai are încă multe lucruri de arătat în baschetul românesc. Chiar dacă este pe final de carieră, calităţile sale o recomandă drept o sportivă care ne poate ajuta. Suntem în discuţii avansate cu ea, însă rămâne de văzut cum se vor finaliza!”

În privinţa următorului sezon, CS Baschet Teleorman Alexandria a obţinut semnăturile sportivelor Anca Şipoş, Viorela Rus, Alina Chivu, Crenguţa Teodorescu, Adelina Ştefan şi Raluca Alecu. De asemenea, o sportivă de origine americană a semnat deja cu clubul din Alexandria – Ashley Graham (care joacă pe posturile 1 / 2 – iar o altă sportivă străină se află în tratative avansate cu echipa.

 

UVG ICIM Arad este noua campioană naţională!

Surpriză de proporţii în finala campionatului naţional de baschet feminin. Ocupanta locului 2 în sezonul regulat, Universitatea V. Goldişl ICIM Arad, echipă care a reuşit să ducă disputa pentru titlul naţional în joc decisiv, a reuşit să se impună în marea finală, chiar la Târgovişte. Al cincilea joc dintre CS Municipal Târgovişte şi ICIM Arad s-a încheiat cu victoria echipei din Arad, 85:82, care obţine un nou titlu naţional după doi ani de zile!

Ultimele rezultate din Liga Naţională de Baschet feminin au fost:

Finala: CSM Târgovişte – UVG ICIM Arad 2-3 (54:59, 79:78,  58:67, 76:73, 82:85);

Locurile 3-4: CSMl Satu Mare – Universitatea Alba Iulia 2-1 (72:69, 67:69, 75:71).

Clasament

1. UVG ICIM Arad

2. CS Municipal Târgovişte

3. CSM Satu Mare

4. Universitatea Alba Iulia

5. ACS Sepsi Sfântu Gheorghe

6. CSBT Alexandria

7. BCM Danzio Timişoara

8. CSM Bucureşti Sportul studenţesc.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.