Sport

CS Baschet Alexandria se califică în sferturile Cupei României

Cu o programare foarte curioasă – ambele jocuri s-au disputat la Alexandria, miercuri şi joi – întâlnirea din faza optimilor de finală ale Cupei României, dintre CS Baschet Alexandria şi Universitatea Cluj Napoca s-a încheiat cu victoria alexăndrencelor, scor 2-0. În prima partidă, disputată miercuri seara, gazdele pregătite de Mădălin Piperea au evoluat destul de bine, în faţa unui adversar ( trebuie spus) modest; americanca Shanita Arnold a fost “vioara întâi” a localnicelor, aruncările de trei puncte, pasele la întâlnire şi pofta de joc arătate au surprins plăcut. A fost completată de un joc colectiv bine aşezat, însă mai sunt multe lucruri de pus la punct. Sub panou, Vio Rus a fost cea responsabilă cu punctele, însă Adelina Ştefan a fost surpriza lui Piperea; a arătat multă siguranţă în aruncări şi a reuşit, prin jocul arătat, să convingă că îşi merită locul în echipă. Oarecum datoare au fost câteva jucătoare – americancele Ashley Arlen sau Chelsea Lyons, dar şi Alina Chivu sau Anca Şipoş; totuşi, premise că jocul se va schimba, odată cu omogenizarea lotului, există. La finalul primei evoluţii oficiale în noua formulă, alexăndrencele s-au impus la 39 de puncte diferenţă, suficient pentru asigurarea calificării în sferturile de finală ale Cupei României.

În “returul” disputat joi, tot la Alexandria, tot gazdele de la CS Baschet au fost la timona întâlnirii. Au controlat destul de autoritar jocul, au încercat să facă şi spectacol, iar în final s-au impus cu  scorul 82-34. De această dată, Anca Şipoş a fost una cele mai în formă sportive, iar Viorela Rus şi Adelina Ştefan au fost din nou între remarcatele jocului, alături de Asley Arlen.

Cu scorul general 2-0 în faţa formaţiei din Cluj Napoca, CSB  Alexandria se califică pentru sferturile de finală ale Cupei României, unde va întâlni învingătoarea întâlnirii SCM Craiova – Universitatea Alba Iulia.

Jocul 1: CSB Alexandria – Universitatea Cluj Napoca 80:41 (22:7, 20:13, 18:10, 20:11); pentru echipa din Alexandria au jucat: C. Lyons (10 puncte), A. Şipoş (5), S. Arnold (20), V. Rus (13), A. Arlen (9), A. Ştefan (12), C. Teodorescu (7), A. Chivu (4), D. Bucică, R. Alecu, A. Strămăturaru. La echipa din Cluj cea mai bună marcatoare a fost D. Frieson (11).

Jocul 2: Universitatea Cluj Napoca – CSB Alexandria 34:82 )pe sferturi 12:31, 13:19, 5:16, 4:16).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.