Sport

CSB Alexandria caută primul succes în acest sezon

După jocurile cu Satu Mare şi Aradul două echipe cu bugete de 2.000.000 lei fiecare, ambele jocuri pierdute la diferenţe aproape similare (18, respectiv 20 de puncte), CS Baschet Alexandria dispută sâmbătă primul joc mai lejer din acest sezon. Pe terenul unei echipe dintr-un oraş cu forţă în sportul românesc, Olimpia Braşov, alexăndrencele pregătite de Mădălin Piperea sunt cotate cu prima şansă, prin prisma experienţei lotoului. Însă, prin alte aspecte, jocul de sâmbătă, Olimpia vs. CS Baschet, pare mai degrabă de pronostic “1 solist”. Gazdele din Braşov au patru jucătoare străine în lot, vor o clasare în primele 8 locuri în Divizia A, iar bugetul anunţat, 700.000 lei, le dă speranţe că pot spera la un loc în play-off.

La Alexandria, situaţia este cu totul alta decât în ediţiile precedente; antrenorul Piperea are unul din cele mai tinere loturi de jucătoare din Divizia Am un bugetmult sub pretenţiile primelor zece echipe din ţară – doar 450.000 lei au alexăndrencele pentru acest an, iar obiectivul, modest de asemenea, vine să reflecte un anume regres valoric la echipă. În primele jocuri disputate din acest sezon (cupă sau campionat), s-au văzut limitele echipei, însă, calitatea jocului prestat poate creşte De aceea, în primul rând trebuie obţinute rezultate, iar primul succes, în pofida diferenţei de buget net în favoarea Braşului, poate fi reuşit chiar sâmbătă, sub Tâmpa!

Jocul Olimpia Braşov – CS Baschet Alexandria se va disputa sâmbătă, în Sala Forex şi va fi condus de cuplul de arbitri Şerban Raşoga / Alexandru Stamate (ambii din Ploieşti), iar comisar federal este Stelian Bănică (Bucureşti).

Programul celorlalte jocuri ale etapei a 3-a din Divizia A de baschet feminin este următorul:

– ICIM Arad – Universitatea Cluj Napoca;

– BCM Danzio Timişoara – Olimpia Bucureşti;

– CSM Sportul Studenţesc – SCM Craiova;

– Universitatea CSM Oradea – Sepsi Sfântu Gheorghe;

– CSM Satu Mare – Nova Vita Târgu Mureş;

– (pe 8.10.2012) CS Municipal Târgovişte – Universitatea Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.