Sport

CS Baschet reia antrenamentele pentru retur

Competiţia care deschide anul sportiv 2013 în Teleorman este baschetul feminin, întrecere care îşi va relua jocurile de sâmbătă, 12 ianuarie. În acest sens, multe din echipele angrenate în competiţie şi-au început pregătirile chiar din primele zile ale noului an, deoarece perioada până la prima etapă este foarte scurtă.

La CS Baschet Alexandria, sărbătorile de iarnă au găsit sportivele foarte mulţumite de modul în care au reuşit să treacă de turul campionatului. Clasată pe locul 6, deşi obiectivul iniţial era un modest “9-12”, echipa din Alexandria demonstrează că este una din echipele solide ale primei jumătăţi de clasament în Liga naţională de baschet feminin. Întrucât, peste 9 zile începe returul, antrenorul Mădălin Piperea vrea să profite de perioada rămasă şi, chiar dacă străinele din lot vor veni abia în week-end, sportivele localnice vor relua pregătirile. “În formulă completă vom fi de luni, însă este o perioadă scurtă până la prima etapă şi preferăm să începem pregătirile din prima săptămână a anului”, a spus antrenorul Piperea. În prima etapă din retur, CS Baschet Alexandria va întâlni pe CSM Satu Mare, jocul programat pe 12 ianuarie a.c. deschizând totodată anul sportiv 2013 în Teleorman.

 

Cupa României, sferturi de finală

Ultima întâlnire din faza sferturilor de finală ale Cupei României s-a jucat în preajma sărbătorilor de iarnă, însă la acest moment se cunosc doar trei din echipele calificate pentru turneul final (semifinale / finală). Acestea sunt ICIM Arad, Universitatea Alba Iulia şi Sepsi Sfântu Gheorghe, în timp ce a patra semifinalistă se va decide în zilele de 8 şi 9 ianuarie a.c., când se joacă dubla partidă Municipal Târgovişte v. BCM Danzio Timişoara. Reamintim că dubla întâlnire CS Baschet Alexandria – Universitatea Alba Iulia s-a jucat pe 11 şi 12 decembrie, la Alba Iulia. Iată rezultatele înregistrate în faza sferturilor de finală ale Cupei României la baschet feminin:

* manşa tur

– ICIM Arad – CSM Satu Mare 81:51;

– CS Baschet Alexandria – Universitatea Alba Iulia 71:86;

– Olimpia Bucureşti – ACS Sepsi Sfântu Gheorghe 26:96

– Municipal Târgovişte – BCM Danzio Timişoara – amânat.

* manşa retur

– CSM Satu Mare – ICIM Arad 66:79;

– Universitatea Alba Iulia – CSBaschet Alexandria 65:54;

– ACS Sepsi Sfântu Gheorghe – Olimpia Bucureşti 101:42;

– Municipal Târgovişte – BCM Danzio Timişoara – amânat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.