Sport

CS Baschet îşi revine – Trei victorii consecutive, urmează a patra!

După un start de campionat dificil, cu trei meciuri contra unor echipe care şi-au stabilit priorităţile prin prisma bugetelor anunţate (CSM Satu Mare, ICIM Arad, Olimpia Braşov), pentru CS Baschet Alexandria a urmat revirimentul. Trei victorii consecutive, în trei etape care au readus liniştea la echipă (CSM U Oradea, BCM Danzio Timişoara, Olimpia Bucureşti), au fost rezultatele pe care elevele lui Mădălin Piperea le aşteptau, pentru a-şi asigura revenirea în lupta pentru play-off.

Seria de jocuri pozitive, în care şi evoluţia echipei, şi rezultatele, au fost cele scontate, se poate spune că are numitor comun seriozitatea lotului şi atmosfera de la antrenamente. “Ne simţim bine împreună, pot spune că există o atmosferă foarte bună la echipă!”, a spus una din sportivele care a cam rămas datoare în acest sezon, dar promite să revină la forma de altă dată, Anca Şipoş. Aceasta a apreciat modul în care jucătoarele de origine americă s-au adaptat la Alexandria, iar atmosfera din vestiar este în prezent una propice pentru performanţă. Cea mai constantă jucătoare din acest sezon, americanca Chelsea Lyons, consideră că venirea la Alexandria  “este o experienţă deosebită pentru mine, iar oamenii, publicul şi toţi cei de lângă echipă ne-au primit foarte bine pe noi, cele din afară”. Un lucru a fost remarcat în mod deosebit de jucătoarele de origine americană la Alexandria până acum: “Niciodată n-am jucat baschet în faţa unui public atât de zgomotos!”, a fost afirmaţia făcută de Chelsea Lyons, sportivă care pare să fie “purtătorul de cuvânt” al celor trei americance (Lyons, Shanita Arnold, Ashley Arlen).

După ultimele trei victorii, CS Baschet Alexandria va juca sâmbătă din nou pe teren propriu, de această dată împotriva unui adversar de tradiţie, Rapid Bucureşti, în faţa căruia alexăndrencele sunt cotate cu prima şansă. O nouă victorie ar duce echipa pregătită de Mădălin Piperea în primele opt locuri ale clasamentului, la jumătatea turului de campionat. Totuşi, antrenorul Piperea a rămas la fel de modest după ultimele victorii şi, în continuare a ţinut să precizeze că “să nu credeţi că am schimbat obiectivul, rămâne tot clasarea pe locurile 9-12, dar dacă se va putea mai sus, fiţi siguri că vom încerca acest lucru”.

Următorul joc penrtu CS Baschet Alexandria va fi sâmbătă, 3 noiembrie, la Sala sporturilor, împotriva Rapidului Bucureşti (de la ora 18.00).

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.