Social

Crucea Roşie Română a lansat o nouă campanie de donare de sânge – Teleormănenii sunt chemaţi pe 30 mai să doneze sânge, la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Crucea Roşie Română în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină si Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti desfăşoară începând din 16 mai şi până la sfârşitul acestei luni o nouă campanie de donare de sânge în mai multe judeţe din tară. Campania “N-avem sânge” îşi propune creşterea rezervelor de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină mai ales pentru mini-vacanţa din perioada 1 – 5 iunie 2017 când numărul donatorilor va fi mic şi necesarul de sânge va fi în creştere.

“Zilele libere de la începutul lunii iunie sunt o provocare pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Pentru că numărul persoanelor care se prezintă să doneze sânge scade foarte mult în zilele libere, devine dificil de asigurat necesarul de sânge pentru spitale. Campania de promovare a donării de sânge lansată de Crucea Roşie Română în Bucureşti şi în judeţele din proximitate este un ajutor foarte important pentru noi. Le mulţumesc zecilor de voluntari care se implică şi fac apel la populaţie să doneze sânge”, a declarat dr. Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Pe parcursul a două săptămâni, peste 100 de voluntari ai Crucii Roşii Române sunt pe străzile din Bucureşti, Ploieşti, Alexandria, Târgovişte şi Buzău şi vor încerca să informeze şi, totodată, să responsabilizeze oamenii de necesarul de sânge din România. Aceştia vor face cunoscute condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană  pentru a dona sânge şi etapele procesului de donare.

În zilele de 29, 30 şi 31 mai a.c., centrul mobil de donare de sânge din Bucureşti se va deplasa în localităţile Ploieşti, Alexandria şi Târgovişte pentru o acţiune rapidă de donare de sânge.

“Campania lansată de Crucea Roşie Română face apel la umanitate, solidaritatea şi la responsabilizarea oamenilor. Sângele este un ţesut viu care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie să donăm sânge pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetăţenii să răspundă la chemarea noastră şi să salveze vieţi. Pot face acest lucru donând sânge atât la Centrele de Transfuzie Sanguină, cât şi la centrele mobile de sânge”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Potrivit directorului Filialei Teleorman a Crucii Roşii, Felicia Cîrpaciu, Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat la Alexandria în ziua de 30 mai, în parcarea Platoului Administrativ de lângă Instituţia Prefectului, în intervalul orar 09:00 – 14:00.

Conform statisticilor, o persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde. În medie, în România, este nevoie de 500.000 de unităţi de sânge anual şi doar 2% din populaţie donează, în timp ce media europeană este de 10%.

One Comment

  1. Sa vedem daca in Teleorman sunt oameni cu spirit civic dornici sa ajute.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.