Politic

CRONICA UNEI PIESE ABSURDE

Țara mea a ajuns un teatru absurd cu optsprezece milioane de spectatori care dorm pe scaune. E o piesă întreagă tot teatrul, cu tot cu spectatori.   Toți jucăm în piesa “ȚARA MEA”.

Regizorul piesei “LIVIUS von  BELINA” aruncă cu vitamina “D” în actori, fie că sunt mari, fie că sunt mici, în paralel cu  dirijarea a 1100 de lei lunar ca despăgubiri pentru pușcăriași și unor sume uriașe pentru finanțarea partidelor politice in detrimentul construirii unor spitale regionale, autostrazi sau înfiinţării unor noi locuri de muncă.

Cel care joacă rolul avocatului în  această piesă absurdă,  “ TWO DOREL” un politruc sinistru, face tot posibilul să ducă scenariul către  situații absurde de genul celor din piesele lui Eugen Ionesco, prin încercările disperate de a elibera din pușcărie politicienii de rang înalt și în același timp prin faptul că face tot posibilul să subordoneze politic justiția, când rolul lui era tocmai acela de a o apăra de imixtiuni.

“TWO DOREL” invocă faptul că TARA MEA  încalcă flagrant dreptul infractorilor de a avea toți banii noștri și că aceștia, bieții oameni trebuie să se umilească și să ni-i fure când ies condiționat.

ALDE ZAMFIR si VILCOV, elevi corijenti la contabilitate l-au scos la tablă chiar pe profesorul de economie, ISAR MUGURESCU a carui vechime la catedra depăşea 30 de ani.

Din păcate, elevul care fusese si repetent  nu înțelegea nimic din ceea ce spunea profesorul și a decis sa-i dea celui din urmă nota 3, apoi  evocând ACTE și FAPTE l-a dat afară din școală pe neascultătorul profesor care oricum ieşea la pensie.

La final spectatorii se trezesc, se  ridică de pe scaune, vor să sanctioneze prin vot regizorul acestui teatru absurd, dar  nu il mai găsesc nici pe el, căci fugise din teatru  in Madagascar si nici piesa.

Da, intr-un final absurd spectatorii nu mai găsesc ceea ce era mai important, ȚARA MEA”. 

  Senator, Eugen Pîrvulescu

6 Comments

 1. Ce tara sa mai luam ? Sa ne ia si WC-ul din curte astia de la ALDE. Chiar daca sunt din mediul rural eu tin cu USR dar ce scrie cel de la PNL e interesant.

 2. Pentru progresul Romaniei e bine sa fim pregatiti de vot si acolo sa NE LUAM TARA INAPOI !!!

 3. Sa nu se mai inteleaga cei ce conduc judetul intre ei ?
  Un articol care spune multe.

 4. Un articol pentru oamenii care mai au ceva creier. Ne minunam sa vedem asa ceva in Teleormanul. Un ziar mai mult de stanga si mai putin al elitelor din orase.
  Aveti o bila alba de la mine. Oare doamna Radut va pricepe ceva ?

 5. MARIA Maceseanu

  Felicitari jurnalului „Teleormanul”si redactorului sef pentru curajul de care da dovada. Felicitari pentru articol si domnului de la PNL – Pirvulescu, deputatul

 6. In sfarsit un articol care ne pune pe ganduri. Mergem la vot sau plecam din Tara ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.