Economie

Criza de personal, tot mai acută în Teleorman / Alexandria, împânzită cu anunțuri de angajare

Angajatorii resimt din ce în ce mai tare criza de personal, mărturie stând zecile de anunțuri de angajare expuse în municipiul reședință de județ, Alexandria. Motivele care stau la baza acestei situații par a avea legătură cu problemele actuale de la nivel național, anume faptul că salariile sunt afectate de inflație. Această criză este o temă constantă în domeniul recrutării și are un impact direct asupra evoluției economiei județului. Cele mai multe oferte de angajare sunt în domeniul vânzărilor, postul de lucrător comercial fiind cel mai des întâlnit. Tot mai mulți proprietari de magazine se plâng de faptul că vânzările au scăzut, dar și de teama de faliment.

La nivelul județului Teleorman, clienții au resimțit din plin scumpirile din ultima perioadă, din ce în ce mai acutizate odată cu începutul de an, fapt ce a dus la încasări tot mai mici. Prin urmare, angajatorii de personal necalificat nu mai dispun de posibilitatea de a oferi un pachet salarial atractiv, iar posturile rămân libere. De altfel, drept consecință a acestui fapt, mulți patroni ajung la compromisuri majore, împărțind sarcinile de lucru în familie.

În același timp, Alexandria este afectată și de criza de personalul calificat în domeniile cheie, cum ar fi sănătatea. Spitalul Județean Alexandria se numără printre unitățile care întâmpină probleme în acoperirea deficitului de medici, conform declarațiilor managerului spitalului, care mărturisea recent că, în ciuda tuturor avantajelor de care dispun cadrele medicale, cerința este tot mai mică. Ba chiar mai mult, nu se mai înregistrează înscrieri la concurs, astfel că eforturile de a aduce medici noi sunt tot mai mari.

Printre domeniile afectate se mai află și cele care necesită specializări sau competențe tehnice, cum ar fi cel al construcțiilor, contabilitate sau IT. Dacă se mai adaugă și un anumit nivel de experiență în același domeniu, devine și mai complicată găsirea candidaților potriviți. Deși unele domenii sunt mai atractive, cum ar fi cele din domeniul înfrumusețării sau al restaurantelor, avantaj constituind și bacșișul care suplinește salariul mic, nici în acest domeniu nu există un exces pe piața muncii. Salariul, beneficiile extrasalariale și mediul de lucru au un impact mare în atragerea candidaților.

AJOFM Teleorman vine în întâmpinarea noilor candidați cu o ofertă vastă în câmpul muncii, existând un număr 180 de locuri de muncă vacante, ce cuprind o mare parte dintre marile categorii de muncă, precum comerț, distribuție, pază și protecție, dar și altele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.